23948sdkhjf

Borg Automotive solgt i milliardhandel

Schouw & Co. køber Borg Automotive og investerer i refabrikering af autodele. Ambitionen er at skabe Europas største uafhængige producent af refabrikerede autodele. Ejeren Søren Toft-Jensen fortsætter i bestyrelsen.
OPKØB Schouw & Co. køber nu majoriteten i den danske industrivirksomhed Borg Automotive i Silkeborg, og det danske industrikonglomerat etablerer hermed et sjette porteføljeben inden for refabrikering af komponenter til bilindustrien og indleder en langsigtet investering i cirkulær økonomi og bæredygtighed. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Borg Automotive refabrikerer brugte bildele som startere, generatorer, bremsekalibre, aircondition-kompressorer og lignende, og har de seneste år haft en markant vækst. De seneste fem år er omsætningen i gennemsnit vokset med mere end 10 procent om året, og i regnskabsåret 2015/16 blev driftsindtjeningen (EBIT) 101 millioner kroner.

Schouw & Co. har været i dialog med den 67-årige ejer Søren Toft-Jensen i et stykke tid og overtager efter planen 85 procent af aktierne:

- Borg Automotive er en succesfuld og velpositioneret dansk industrivirksomhed, som beskæftiger sig med et særdeles interessant hjørne af den europæiske bilindustri. Refabrikation af dele til bilindustrien har et betydeligt potentiale, og her er Borg Automotive anerkendt som en af de dygtigste i Europa med det bredeste produktprogram, forklarer adm. direktør Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co. og fortsætter:

- Vi køber majoriteten af virksomheden nu og har mulighed for at overtage den resterende del inden for en overskuelig fremtid. Forløbet med Søren Toft-Jensen har været særdeles godt. Søren Toft-Jensen har gennem de seneste 40 år været med til at skabe en stor dansk industrisucces, og vi er glade for, at han fortsætter sit engagement i virksomheden, så vi kan trække på hans enormt store viden om cirkulær økonomi og refabrikeringsindustrien.

Størst i Europa
Borg Automotive med hovedsæde i Silkeborg og produktion i Polen og England samt salgsselskab i Belgien, som nu erhverves. Virksomheden omsætter i omegnen af én milliard kroner og beskæftiger 1400 medarbejdere, heraf omkring 1200 i Polen.

Schouw & Co. ser et stort vækstpotentiale i virksomheden, og Jens Bjerg Sørensen lægger da heller ikke skjul på, at omsætningen i Borg Automotive skal løftes yderligere. Global størrelse og udbredelse er netop nøgleparametre i den måde, som Schouw & Co. udøver aktivt ejerskab i sine virksomheder på:

- Vores fornemmeste opgave bliver at løfte Borg Automotive til næste niveau. Det betyder både højere volumen og større geografisk spredning. Vi har ambitioner om at skabe Europas største uafhængige producent af refabrikerede autodele, og vi har den nødvendige finansielle styrke til at kunne skabe vækst både organisk og via opkøb, fortsætter han.

Fortsætter i bestyrelsen
Borg Automotive blev stiftet i 1975 af en kun 25-årig Søren Toft-Jensen under navnet Toft-Jensen Elektro ApS. Knap 10 år senere blev den første fabrik etableret, og siden er det gået slag i slag for den driftige eneejer. I 2007 tilkøbes det danske starter- og generatorrenoveringsfirma Dansk Renoverings Industri, i 2012 tilkøbes belgisk/engelske Car Parts Industries og i 2014 bygges Nordeuropas største core-lagerfacilitet i tilknytning til fabrikken i Polen med plads til oplagring af 400.000 brugte bildele:

- Jeg har været igennem et utroligt forløb og et eventyr, hvor jeg har været begunstiget af en dansk og udenlandsk medarbejderstab, som i særlig grad har medvirket til en særdeles positiv udvikling gennem årene. Nu er tiden dog kommet til at give nøglerne videre. Jeg har fået mange købstilbud de seneste år, men det har været vigtigt for mig at sikre virksomhedens langsigtede udvikling i et nyt ejerskab. Jeg kan ærlig talt ikke tænke mig en bedre køber end Schouw & Co. Her ved jeg, at der tænkes i langsigtede investeringer, at medarbejdernes ve og vel er i fokus, og at der er den nødvendige finansielle styrke, der kan løfte virksomheden til næste niveau, siger Søren Toft-Jensen, der i 2008 indsatte en ekstern adm. direktør og selv skiftede til en opgave som direktør for forretningsudvikling.

I dag er det adm. direktør Kim Kruse Andersen, som er ansvarlig for den daglige drift, men Søren Toft-Jensen sidder fortsat som medlem af bestyrelsen.

Schouw & Co.’s køb af Borg Automotive er betinget af myndighedsgodkendelser, og forventes at få virkning fra begyndelsen af april 2017. I forbindelse med købet ændres virksomhedens regnskabspraksis, og Borg Automotive forventes i 9 måneder af 2017 at bidrage med en omsætning i størrelsesordenen 800 millioner kroner og et EBIT på 110-130 millioner kroner, hvorfra der skal fratrækkes reguleringer som følge af købesumsfordeling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126