23948sdkhjf

Ny lederuddannelse for eftermarkedet

AutoBranchen Danmark har i samarbejde med KEA skabt en ny lederuddannelse for autobranchens eftermarked.
KOMPETENCER Der er hård kamp om kunderne i autobranchen, og eftermarkedet er under pres. Servicen skal være i top, kvaliteten skal være i top, og forretningens drift og effektivitet skal være i top. Derfor er der behov for, at eftermarkedschefer bliver efteruddannet, påpeger AutoBranchen Danmark.

Brancheorganisationen har således indgået et samarbejde med Københavns Erhvervsakademi (KEA) om en ny lederuddannelse for eftermarkedschefer.

- Der har manglet en målrettet og kompetencegivende efteruddannelse for de branchefolk, der går efter en karriere som ledere af eftermarkedet. De fleste værkførere og eftermarkedschefer har en uddannelse som mekaniker. Men ledelse af eftermarkedet med ansvar for personale og økonomi kræver en målrettet uddannelse. Derfor har vi i samarbejde med dygtige og erfarne branchefolk og Københavns Erhvervsakademi udviklet en ny lederuddannelse målrettet nuværende og kommende eftermarkedschefer, forklarer Mads Engberg, vicedirektør i AutoBranchen Danmark.

Den nye lederuddannelse er en fleksibel akademiuddannelse på halvandet år, som består af forskellige moduler. Man kan også vælge at tage en længere variant af uddannelsen på tre år eller blot vælge de moduler, man synes er relevante.

Lederuddannelse for autobranchen

Akademiuddannelse

Varighed: 1,5 år eller 3 år

Henvender sig til dem, der allerede er ledere og vil gøre karriere inden for eftermarkedet.

Udbytte: Man bliver bedre til at skabe værdi for kunderne. Man kan se resultater på bundlinjen i eftermarkedet. Man lærer at lægge en strategi, som overstiger målgruppens forventninger. Man får værktøjer, man kan bruge, så snart man er tilbage i arbejde. Man får et godt netværk i autobranchen.

Studiested: Middelfart

Adgangskrav: En gymnasial- eller en erhvervsuddannelse og mindst to års erhvervserfaring.

Pris: 18.500 kr. for 10 ECTS-modul og 11.500 kr. for 5 ECTS-modul. Prisen er ”all inclusive” og dækker både forplejning, overnatning, bøger mv. Der er mulighed for at søge økonomisk støtte på www.svu.dk

Mommark fortsætter

Ifølge Anna-Marie Kold Jensen, uddannelsespolitisk chefkonsulent hos AutoBranchen Danmark, får det nye udspil ingen betydning for foreningens nuværende og fremtidige samarbejde med Business College Syd (BCS), Mommark.

AutoBranchen Danmark vil fortsat samarbejde med Business College Syd om branchens Grundlæggende Lederuddannelse og AkademiLederuddannelse.

- Den nye lederuddannelse er et skræddersyet forløb alene til eftermarkedssegmentet. Vi har vurderet i samarbejde med branchen, at der var behov for et sådant tiltag, udtaler Anna-Marie Kold Jensen.

- Vi vil løbende vurdere tilgangen til uddannelsen, og viser det sig, at der er grundlag for at etablere et hold i Jylland eller på Sjælland, gør vi det, tilføjer hun.

Lederuddannelse på halvandet år

Lederuddannelsen på 1,5 år består af følgende moduler:

Modul 1: Det personlige lederskab i autobranchen (10 ECTS)

Modul 2: Få styr på økonomien (5 ECTS)

Modul 3: Optimering: Lær at skabe en effektiv drift (5 ECTS)

Modul 4: Salgspsykologi og grundlæggende salg (10 ECTS)

Uddannelsen er godkendt og giver i alt 30 ECTS-point.

10 ECTS-fag består af seks dage på skolebænken og forløber over tre moduler x to dage inklusiv én overnatning pr. gang. Modulerne afvikles over maksimalt otte uger inklusiv en mundtlig eksamen.

5 ECTS-fag består af tre dage på skolebænken, og faget afvikles over et modul x tre dage med to overnatninger efterfulgt af en mundtlig eksamen cirka 2-3 uger efter modulets afslutning.

Opstart og tilmelding

Der er opstart for det første modul "Det personlige lederskab i Autobranchen" 16. maj i Middelfart. Modulet består af i alt seks kursusdage 16. maj, 17. maj, 29. maj, 30. maj, 6. juni og 7. juni med eksamen 20. juni.

Tilmeldingsfrist er 15. april 2017.

Den tre-årige lederuddannelse

Den tre-årige lederuddannelse giver den færdiguddannede ret til at anvende betegnelsen AU i ledelse med speciale i autobranchen. Uddannelsen består af seks moduler, hvor man kan vælge at tage hele uddannelsen eller enkelte moduler.

Den tre-årige uddannelse består af følgende seks moduler:

Modul 1: Ledelse i praksis (10 ECTS)

Modul 2: Organisation og arbejdspsykologi (10 ECTS)

Modul 3: Lederens forretningsforståelse (10 ECTS)

Modul 4: LEAN-ledelse i praksis (10 ECTS)

Modul 5: Salgspsykologi og grundlæggende salg (10 ECTS)

Modul 6: Afgangsprojekt (10 ECTS)

Uddannelsen er godkendt og giver i alt 60 ECTS-point.

Opstart hedder indtil videre ultimo maj, oplyser Hans Bruun, chefkonsulent i AutoBranchen Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125