23948sdkhjf

Lade-selskaber går sammen

Clever og Eon indleder samarbejde om en ny type af hurtigladere i Danmark.
OPLADNING 150 kW-ladestandere kan meget snart poppe op langs de største veje i Europa, og derfor får de til lade-selskaber Clever og E.ON nu sammen om at sætte skub i byggeriet. Det skriver de to virksomheder i en fælles pressemeddelelse.

Meningen er, at 150 kW-ladestationerne skal gøre det langt hurtigere at fylde strøm på elbiler, når man vil krydse flere lande gennem Europa, eksempelvis når man tager på ferie. Derfor skal samarbejdet mellem de to lade-eksperter sikre, der maksimalt er 180 kilometer mellem ladepunkterne, og at de nuværende typer af batterier kan lades 80 procent op på omkring 10 minutter. Casper Kirketerp-Møller, der er adm. direktør i danske Clever, siger om det nye samarbejde:

Skal vi omstille transportsektoren og få flere mennesker til at køre i elbil, er det en forudsætning med et pålideligt netværk af ultra-hurtiglade stationer på tværs af grænser. Bilproducenterne begynder snart at levere elbilerne i stort antal med større batterier og længere rækkevidde, og vi vil bruge vores nordiske erfaring med at etablere og drive ladestationer og udvikle ladeløsninger - så det også kommer europæiske elbilister til gavn, udtaler Casper Kirketerp-Møller og tilføjer:

- Vores samarbejde med E.ON SE, der er et af Europas største energiselskaber, er et vigtigt skridt i forhold til at realisere vores mål om at accelerere fremtidens mobilitet.

Hos E.ON kommenterer Frank Meyer også sammensmeltningen. Han er såkaldt Senior Vice President B2C & Innovation fra E.ON’s hovedkontor i Essen.

- Vi håber, at vores fælles ambition vil føre til, at vi kan etablere den første sammenhængende infrastruktur af ultra-hurtiglade stationer i Europa. Ved at samarbejde med Clever får vi samtidig adgang til deres solide erfaring og innovative kundetilgang til grøn transport, udtaler Frank Meyer.

Bilproducent vil også bygge
BMW, Daimler, Ford og Volkswagen Group meldte forleden ud, at de inden 2020 vil opstille 400 styk ladestandere på hele 350 kW. Ifølge danske eksperter kan 350 kW-ladepunkter bringe ventetiden ned på omkring fem minutter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172