23948sdkhjf

Bedrageri: Domstol underkender politiets efterforskning

Der falder formentlig først dom i den store Totempo-sag til maj.
KRIMINALITET Totempo-retssagen om muligt bedrageri for millioner kommer ikke til at forløbe sådan, som anklagemyndigheden ellers havde planlagt det.

For et centralt element i sagen, en revisionsrapport fra Deloitte om de økonomiske forhold i Totempo, kan alligevel ikke være en del af sagen og må udgå. Det har retten i Roskilde netop afgjort. Ifølge retten var Deloitte nemlig inhabil, da de lavede rapporten for Midt- og Vestsjællands Politi som en del af deres efterforskning. Og dermed underkender retten den del af politiets efterforskning, skriver Dagbladet, Nordvestnyt og Sjællandske.

Situationen er opstået, fordi sagens tre forsvarere rejste tvivl om Deloitte-rapportens habilitet. Deloitte har tidligere været konsulent for Totempo, og ifølge forsvarerne var relationen mellem de to virksomheder dermed for tæt til, at Deloitte kunne deltage i politiets efterforskning. Det var specialanklager Maria Jepsen uenig i.

Ved det seneste retsmøde i sagen afgav en revisor fra Deloitte sin forklaring. Han havde været med til at lave revisionsrapporten for politiet, og i retten fortalte han blandt andet om Deloittes regler og procedurer i forbindelse med revisionsrapporten.

Nu må retssagen fortsætte uden rapporten, der ellers er en vigtig del af anklageskriftet. Der falder formentlig dom i sagen til maj.

Leasing-karrusel

Retssagen mod tre personer fra den tidligere Totempo-ledelse forløber i disse måneder i retten i Roskilde. Anklageren mener, at de tre personer samlet set har bedraget for ikke under 291 millioner kroner ved at bruge en såkaldt leasing-karrusel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079