23948sdkhjf

Flere airbag tyverier på bestilling

Danske bilforhandlere overraskes over, hvor meget arbejde tyverier medfører.
TYVERIER Danske autoforhandlere landet over oplever en stigning af airbag tyverier og hærværk. Tyvene arbejder meget professionelt, og går målrettet efter bestemte biler, hvilket kan indikere, at tyverierne er bestillingsarbejde. Det påpeger Lasse Østergaard-Jensen, indehaver af Esbjerg-firmaet Site-Security.

Site-Security lever af at områdesikre blandt andre autoforhandlere, og firmaet oplever en stigende interesse fra autobranchen.

- Vi får flere og flere henvendelser fra autoforhandlere, der har været udsat for airbag tyverier. Problemet er ikke bare de stjålne airbags, men i høj grad også følgeskaderne på bilerne. Det kommer bag på mange forhandlere, hvor meget arbejde der er efter sådan et indbrud, og så vil de gøre alt for at det ikke sker igen, udtaler Lasse Østergaard-Jensen, CEO hos Site-Security.

Bemandet overvågning

Tyvene lader sig ikke standse af hegn eller kameraer, og de venter gerne på, at der har været vagt patrulje, før de går i gang med at bryde ind, oplyser han.

- Den eneste måde at være helt sikker på at stoppe tyvene, er ved at overraske dem, mens de er i gang. Vi har løst problemet ved at have bemandet overvågning og et alarmsystem, der reagerer inden for få sekunder efter at tyvene er på privat område, siger Lasse Østergaard-Jensen.

Skræmt væk

- I januar måned har vi behandlet over 13.000 hændelser, hvor cirka en tredjedel var personer, som befandt sig på privat område. Langt størstedelen af dem forlader området, når vi varsler dem enten med sirene eller gennem højttalere. Men enkelte gange har vi også måtte tilkalde vagten, fortæller Lasse Østergaard-Jensen.

Efter et airbag tyveri er der typisk skader for mellem 100.000 kroner og helt op til tre millioner kroner, påpeger han.

Mere på www.sitesecurity.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125