23948sdkhjf

Nyheder fra alverdens autobranche

Nyt fra USA, VW, Audi, Fiat Chrysler og om diamanter.
Bilkøb i USA hopper op i 2016

17,55 millioner biler blev sendt ud på de amerikanske highways i 2016. Dermed slår salget 2015, hvor 17,47 millioner biler blev solgt i USA. Det skriver blandt andre Los Angeles Times, der har adgang til tal fra Autodata Corp. Dog forventer analytikerne allerede nu, at salget vil dykke lidt i 2017, fordi rigtig mange amerikanerne sandsynligvis vil beholde bilerne længere på deres leasingkontrakter. Den største salgssucces er vanen tro Ford F-serien med 820.799 biler.

Volkswagen tænker i betalinger

Verdens største bilproducenter flokkedes om at præsentere nyheder på årets store it-messe CES 2017 i Las Vegas. Men forud for messen opkøbte Volkswagen canadiske PayByPhone, der har specialiseret sig i betaling af p-billetter og parkerings-services. Opkøbet vurderes at få betydning for, hvilke ydelser, Volkswagen-kunder fremover kan forvente, når biler skal være mere end blot isolerede ’metalkasser’. De skal kommunikere med en masse enheder rundt om bilen, og parkering et blot et af mange emner.

Diamanter kan måske erstatte GPS

Det lyder måske mere som en opfindelse, der ville tilfredsstille James Bonds damer, men røde og kunstigt-fremstillede diamanter kan måske på sigt komme til at erstatte GPS, når det handler om at kunne gøre biler selvkørende. Diamanterne har nemlig vist sig at have en usædvanlig god evne til at opfange magnetiske bølger, der kan afsløre og afkode eksempelvis medtrafikanter. Dermed vil førerløse biler kunne finde vej gennem flere typer af forhindringer, skriver britiske The Telegraph.

Audi løber med flere hæderspriser

Det tyske bilmagasin Auto Zeitung uddeler hvert år prisen Auto Trophy, der gives til bilproducenter, som har gjort et særligt godt indtryk på bladets læsere. I år stemte 60.000 læsere på Audi som nummer et i kategorierne ’Bedste design’ og ’Bedste mærke’. Især Audi A1, Q5 og Q7 blev hædret af læserne. I alt uddeler Auto Zeitung 24 priser, og det er 29. gang, at uddelingen finder sted.

Bilfabrikant gør som Trump ønsker

Den italiensk-amerikanske bilkoncernen Fiat Chrysler vil investere én milliard dollar i USA og dermed skabe 2000 nye arbejdspladser. Det meddelte selskabet forleden ifølge AFP forud for næste uges store bilshow i Detroit. Investeringen på godt syv milliarder kroner er øremærket to fabrikker i Michigan og Ohio inden 2020. USA’s kommende præsident, Donald Trump, har længe haft et horn i siden på de store bilfabrikanter. Han kritiserer dem for at investere i fabrikker i Mexico. Trump førte valgkamp på løfter om at skabe arbejdspladser i de amerikanske delstater, som har mistet mange industrijob de seneste årtier. Tidligere på ugen kom han på Twitter med vrede udfald mod General Motors og japanske Toyota.
Læs mere om: Audi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094