23948sdkhjf

Leder: Et spor af talenter

Motor-magasinets ugentlige leder.
Centraliseringen buldrer derudaf - også i autobranchen. I denne avis kan vi blandt andet fortælle om to store bilforhandlere, som begge har været på opkøb af bilhuse i henholdsvis Øst- og Vestdanmark - Køge og Esbjerg. Og det er med garanti ikke det sidste opkøb, vi kommer til at berette om i den ugentlige fagavis og den daglige onlineavis. Også vores navnesider længere omme i avisen afspejler en fortsat tydelig centralisering i autobranchen.

DET SKER I EN TID, hvor udfordringerne i autobranchen står i kø, hvilket læsning af autobranchens uafhængige fagblad hver uge giver et klart billede af. Et eksempel er den helt afgørende adgang til bilens data, hvor bilindustrien og det frie eftermarked i mange år har lagt arm. I denne avis kan vi berette om præcisering af kravene til producenternes levering af data og den danske EU-parlamentariker Christel Schaldemose, som er klar med ændringsforslag om uafhængige værksteders adgang til data. Bilens ejer skal bestemme, hvem der skal have adgang til bilens data, fastslår hun kort før EU-parlamentets behandling af EU-kommissionens forslag til forordning om typegodkendelse i næste måned. Hun fremsætter således ændringsforslag om OBD (On-Board Diagnostics), der sikrer specifikke krav til standarder for data til uafhængige værksteder. En afgørende sag at følge - ikke mindst for de mange uafhængige, danske autoværksteder.

EN ANDEN OFTE OMTALT udfordring er at skaffe de nødvendige kompetencer hos de ansatte i autobranchen samt sikre den rette tilgang af unge til branchen. I et nyt samarbejde har en stor værkstedskæde været hurtigt ude af starthullerne og ansat samtlige elever fra den københavnske erhvervsskole TEC’s særlige talenthold, som består af en gruppe særlig dygtige lærlinge. Talentsporet er en del af den nye erhvervsskolereform, der trådte i kraft i 2015, og det er det første kuld, der nu er klar til den første praktikperiode. Det er en fordel for alle parter, lyder det fra værkstedskæden, som glæder sig over et hold engagerede og dygtige unge mennesker, hvor lærlingene får et alsidigt praktikforløb, og skolen er sikret, at deres elever får de bedste forudsætninger for deres videre uddannelsesforløb. Godt med konkret aktion i den dynamiske autobranche - hvilket denne uges fagavis med masser af nyt om blandt andet navne, debat, indland samt hele 12 temasider om autolakering og tre om autoløftere også klart vidner om.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125