23948sdkhjf

Debat: Kapitalfonde er nødvendige motorer

Jens Sørensen: Hvis kapitalfondene ikke fandtes, ville erhvervslivet have en seriøs udfordring. Milliarder - mange milliarder - ville aldrig komme i spil.
VI HAR MODTAGET : En kapitalfond køber ikke noget for at forringe og ødelægge. En kapitalfond køber med henblik på at gøre det bedre. En kapitalfond forventer og forlanger blot det samme som alle andre investorer - et fornuftigt afkast af de investerede penge.

Hvis kapitalfondene ikke fandtes, ville erhvervslivet have en seriøs udfordring. Milliarder - mange milliarder - ville aldrig komme i spil.

Jeg er ofte i dialog med kapitalfonde. Specielt to interessante. De arbejder på en anderledes måde. Især er de meget grundige - og fokuserede - omkring både historik og vækstmuligheder. Analysefasen kan være lang, men ofte er det klogt "at skynde sig langsomt". De kapitalfonde, jeg kender, forhaster ikke noget. Her kan en tidshorisont for ønsket maksimaludbytte være helt op til 6-8 år. Men undervejs "skal motorerne rulle". Kapitalfonde er rationelle og smarte, når det kommer til deres tilgang til omkostningsstyring. Et område jeg også selv er ekspert på. Her drukner mange. Desværre.

Kapitalfondenes skarpe øjne er sandelig også rettet ind på den interessante autobranche. Her handler det om modernisering og nye veje samt ønsker om større enheder og sammenkoblinger. Det er spændende at være med her, ikke mindst på input-siden. Der sker allerede en masse. Hjulene ruller - vil man noget stort, skal der noget stort til. Der er potentiale i alt, og det ved de store kapitalfonde. Ordet "FOKUS" er deres udgangspunkt.

Kapitalfonde interesserer sig sjældent for fritstående virksomheder med en salgsvolumen under 300 millioner kroner. Dog gerne - om de kan se yderligere (naturlige) sammenkoblingsmuligheder for at bringe volumen yderligere op. Hold skarpt øje - de tordner frem.

Et godt råd: Kig altid ind bag ved de underliggende investorer - du bliver sikkert overrasket over, hvem basis-investorerne reelt er.


Jens Sørensen, strategisk rådgiver i The Wide View
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126