23948sdkhjf

Autoværksted vinder over Skat

Skat tog fejl, da Auto-Mathies fik mangedoblet grundværdi og skattebetaling. Men værkstedet skulle kæmpe et år og være på randen af konkurs, før Skat rettede fejlen.
AUTOVÆRKSTED Det var en fejl, da Skat sidste år opskrev værdien af grunden under et Bosch Car Service værkstedet på Nørrebro til 13,4 millioner kroner og dermed udskrev en årlig ejendomsskatteregning på næsten en halv million kroner om året, som har været ved at tage livet af værkstedet, skriver Politiken.

Efter at værkstedet Auto-Mathies i Rådmandsgade gennem et år med hjælp fra en rådgiver har kæmpet for at få ændret vurderingen, har Skat erkendt, at den rigtige vurdering af grunden er 2,6 millioner kroner, og at autoværkstedet dermed skal have penge tilbage.

Ifølge værkstedets rådgiver, Christian Gommesen fra Rafn & Søn, der har ført sagen uden beregning, skal autoværkstedet have godt 900.000 kroner tilbage.

Skats underdirektør Sanne Kjær skriver i en skriftlig kommentar til Politiken: "Forløbet i denne sag har ikke været smukt, det erkender vi".

Fra 5 til 13 millioner
Skat forhøjede sidste år vurderingen af værkstedets grund fra 5,6 til 13,4 millioner kroner, fordi Københavns Kommune i 2013 havde vedtaget en lokalplan, der skulle bane vejen for opførelse af Niels Bohr Science Park. Lokalplanen åbnede for, at der på værkstedsgrunden kunne opføres et byggeri i seks etager til butikker, kontor eller hotel.

Værkstedets revisor gjorde indsigelse med den begrundelse, at der er hjemfaldspligt på grunden, som Auto-Mathies skal aflevere tilbage til kommunen i april 2020 for 50.730 kroner.

Skat afviste indsigelsen, og den forhøjede vurdering af grunden udløste en årlig regning på 477.662 kroner i ejendomsskat til det lille værksted med fem ansatte. Det var mere, end værkstedet kunne klare, og Auto-Mathies har derfor kun klaret sig igennem ved at bruge af private opsparede midler.

Ro på
Det sidste år har Skat mindst tre gange afvist at ændre vurderingen og først i sidste uge erkendte Skat, at deklarationen var gældende, så vurderingen skulle sættes ned fra 13,4 til 2,6 millioner kroner, og ejerne skal have penge tilbage.

- Nu kan der falde ro på, og vi har noget at købe for, når vi skal videre til et andet sted, siger Johnny Mathiesen, der driver værkstedet sammen med en partner, efter at hans far døde i november sidste år.

Den oprindelige ejer af Auto-Mathies, Leif Mathiesen, havde omhyggeligt forberedt generationsskiftet, da han vidste, at han led af en alvorlig kræftsygdom. Men netop som den tog til, blev hans planer væltet af Skats forhøjelse af grundværdien. En forhøjelse, der nu er opgivet igen.

- Det ku’ have været dejligt, hvis den gamle havde været her i dag og oplevet det, siger Johnny Mathiesen til Politiken.

I øvrigt vedtog Folketinget i december en ny lov, som skulle komme det lille Nørrebro-værksted til gode. Inden da var der stor politisk opbakning til Auto-Mathies.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125