23948sdkhjf

Aquila vil stævne FDM for racer-plagiat

Bilistforeningen forbeholder sig ret til at vælge leverandør frit. Vrøvl mener Aguila-stifteren.
RACERDYST Hvad der startede som et lysegrønt og spirende samarbejde om en helt ny FDM-banesportsklasse og event-ræs er nu endt i en konfrontation mellem FDM og den danske racerproducent Aquila Racing Cars.

Aquila, der også har tætte relationer til Aarhus Tech racer-mekanikeruddannelsen, anklager FDM for at kopiere karrosseriet til deres lille racerbil, Aquila Synergy. Ifølge Ekstra Bladet mener Aquila, at FDM uretmæssigt har fået fremstillet kopier i Østeuropa. Derfor truer Aquila Racing Cars’ stifter, Dan Suenson, nu med at stævne FDM for, hvad han betragter som et klart brud på markedsføringsloven.

- På ydersiden af bilen kan man slet ikke se nogen forskel, men når man kigger under bilen, så kan man se, at karosseriet ikke kommer fra os. Bare den måde kanterne er lavet på. Der kan man se, at der er tale om et klokkeklart kopiprodukt, fortæller Dan Suenson til Ekstra Bladet.

FDM’s divisionschef Henning Pedersen mener at have en god sag og har endnu ikke modtaget en stævning.

- Vi har hos FDM ingen aftale med Aquila omkring køb af reservedele. I forbindelse med vedligeholdelse af bilerne har vi fulgt den praksis, der er i andre motorsportsklasser. I øvrigt er der fri konkurrence på valg af leverandør til reservedele, skriver han til Ekstra Bladet.

Samtidig understreger Henning Pedersen på FDM’s vegne som forbrugerorganisation, at det er vigtigt for FDM at fastholde retten til det frie værkstedsvalg.

Dan Suensen er uenig med denne udlægning omkring den lille racer, som er opbygget over en Toyota Aygo-motor og drivlinje.

- Selvfølgelig har FDM ret til selv at vælge leverandør af reservedele, der kan købes hos Toyota og lignende, men når det decideret drejer sig om karosseriet, der er designet og udviklet af os, og vi har haft alle udgifter i den forbindelse, så kan de ikke bare stjæle det, siger Dan Suensen til Ekstra Bladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111