23948sdkhjf

Er næste skridt CO2 aircon-maskiner?

Waeco er klar til nye krav, samt med low-emission fyldestationer, der sparer miljø og penge.
OMHU I 2017 kommer Mercedes med CO2-aircon kølesystemer i en af sine bil-topmodeller. Og så er spørgsmålet, om det hurtigt flyder ud til de mindre bilmodeller hos også andre mærker. Derfor viste Dometic Waeco på Automechanika, at man er klar med fyldestationen R744 til det mere miljøvenlige CO2.

Direktør i Danmark, Per Flensted, viste også fyldestationer fra firmaet, der genanvender 99,8 procent af de øvrige dyre kølemidler på markedet ved at rense olien for kølemiddel. - Bilparkens sammensætning de næste år gør, at værkstederne bliver nødt til at benytte tre forskellige typer fyldestationer til kølemidlerne 134a og R1234YF samt snart også CO2. Desværre kan de ikke kombineres i én maskine, sagde Per Flensted - afbrudt i indtagelse af en isdessert med branchekunder i den vældig populære iscafé på standen, hvor god branchesnak foregik om også Waecos airconparts-system og det nye internationale samarbejde med Idemitsu om aircon-olier.

Priserne på kølemiddel skyder i vejret, og derfor satte Waeco på messen spot på sine løsninger, der modvirker tab af kølemiddel. Fyldestationerne ACS 2500 G og ASC 3500 G til kølemidlet R134a og ASC 5500 RPA til R1234yf benytter en unik oliebeholder, der tillader så godt som alt kølemiddel at blive returneret til fyldecylinderen.

Artiklen er en del af temaet Automechanika 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172