23948sdkhjf

Danskerne leaser diesel

Der er en større andel af dieselbiler blandt leasede biler, hvilket gør dem mere brændstofeffektive.
BILSALG De bilister, der kører på de danske veje i leasede biler, får i gennemsnit mere ud af det brændstof, de hælder i bilen, end bilejerne. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Forskellen skyldes blandt især andet, at en større andel af de leasede biler er dieselbiler, skriver Danmarks Statistik.

- Den aktuelle forskel i 2016 i energieffektiviteten mellem husholdningernes leasede og købte biler kan blandt andet forklares ved, at halvdelen af deres leasede biler kører på det mere energieffektive diesel, mens kun knap 20 procent af deres købte gør det.

I rå tal er forskellen på de leasede og de købte biler, at førstnævnte kører 26 kilometer per liter, mens de købte biler kører 23,1 kilometer per liter.

Samlet set er bilerne på de danske veje blevet mere effektive i sit brug af brændstof. I dag kører de i gennemsnit 23,2 kilometer per liter. Det er en stigning på mere end 50 procent siden 2006.

- I de seneste ti år har danskerne fået mange flere små biler, flere kører på diesel, og rigtig mange leaser nu deres bil. Sammen med bilernes tekniske udvikling har disse faktorer ændret de nye bilers gennemsnitlige energieffektivitet markant, skriver Danmark Statistik.Ritzau
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127