23948sdkhjf

Audis onlinesystem lover grøn bølge

En udvidelse af Audis onlinesystem fortæller føreren, hvor hurtigt man skal køre, hvis man vil ramme de grønne lys.
TRAFIKLYS Et bedre flow og en lavere CO2-udledning. Det er kort sagt nogle af hovedelementerne i et nyt V2I-system (Vehicle to Infrastructure) fra Audi. Systemet kan ved hjælp af data fra lyskryds fortælle føreren dels hvornår lyset skifter til grønt, eller hvor hurtigt føreren skal køre hen mod et lyskryds, der er rødt.

Systemet bliver fra 2017 en del af Audis Connect Prime, der udnytter bilens 4G LTE-evner til at kommunikere med lyskryds i såkaldte intelligente byer. Traffic light information kommer dernæst til syne i enten kørerens display mellem viserne eller på modeller ned headup-display. De Audier, som bliver udstyret med Connect Prime henter deres informationer fra den central trafikcomputer, som styrer lyskrydsene intelligent i moderne storbyer. Er bilerne samtidig udstyret med start-stop-system, så vil systemet automatisk tænde bilen fem sekunder før, at lyssignalet skifter til grønt.

Foreløbigt bliver det modellerne Audi Q7, A4 og A4 Allroad, som bliver udstyret med Connect Prime og altså trafiklys-systemet.

Sparer 15 procent
Foruden at sikre, at trafikken på sigt får et bedre flow, så er det muligt med Traffic light information og tilsvarende systemer at sænke CO2-udledningen fra bilerne med 15 procent. Det er i hvert fald erfaringerne fra de tyske forskningsprojekter kaldet simTD (safe and intelligent mobility test field Deutschland) og Travolution i Audis hjemby, Ingolstadt. Sammenlagt vil det betyde i Tyskland betyde, at hvor sparer 900 liter brændstof om året, hvis de intelligente lyssignaler udbredes.

Koster 200 pr. måned
Pom Malhotra, der er manager i Audis afdeling for forbudne biler, fortæller til det amerikansk techmedie recode, at der ikke bliver tale om en særskilt app til bilen, som kan bruges af normale smartphones. Det betyder ifølge Pom Malhotra, at der er tale om et lukket system.

Dog bliver det ikke et gratis system. Ifølge recode kommer Traffic light information som en del af Audis Connect Prime til at koste omkring 200 kroner om måneden, omregnet fra amerikanske priser.

Foruden trafiklys-signalet får man for det også adgang til andre sikkerhedsfeatures, underholdning, streaming af musik og altså det mobildata, som systemet kræver. Hvad prisen bliver i Danmark, og om systemet kommer til landet er endnu ikke kendt.

Mere samtale
Selv om denne type af kommunikation kaldes for V2I, så falder den ind under den mere brede kategori, V2X. Blandt andet har vi tidligere i Motor-magasinet skrevet om Vehicle to Grid (V2G), hvor elbiler automatisk kan sende strøm tilbage i det overordnet elnet, hvis der skulle være brug for det.

Audi tænker også sit Audi Connect videre. Eksempelvis har Audi testet trådløs betaling i hjembyen Ingolstadt siden 2013.

Her har man testet systemet med en radiosender på indersiden af forruden. Sammen med udstyr sat op ved parkeringspladsen kan bilen og p-pladsen udveksle trådløse tags, der kan identificere den enkelte bil og så efterfølgende koble den op på ens bankkonto. Det system er dog foreløbigt fortsat i testfasen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11