23948sdkhjf

Lærlingepisk

Den ugentlige leder i autobranchens uafhængige fagblad.
MOTOR-MAGASINET MENER:

GODE NYE SVENDE til autobranchens forskellige faggrene kommer ikke altid af sig selv. Derfor er rammerne i den netop indgåede trepartsaftale mellem LO, DA og regeringen et godt redskab, der med lige dele pisk og gulerod skal sørge for, at også autobranchen sørger for at uddanne de lærlinge, der senere skal danne velkvalificeret klangbund for arbejdet med den danske bilpark.

SOM VI KAN FORTÆLLE i denne uges fagblad, er der bred enighed blandt autobranchens organisationer om, at grundtanken om at lade virksomheder uden lærlinge betale mere til AUB, Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, er rigtig. Men en øget præmiering af de virksomheder, der tager lærlinge, end der er lagt op til, havde vi gerne set. Samtidig istemmer vi tankerne om, at der ikke fra Undervisningsministeriets eller andres side må ske alt for stor detailstyring, da ingen præcist kan forudsige, hvor stort et behov for lærlinge hver enkelt branche har.

DET ER ALTSÅ OGSÅ OP til autobranchens egne virksomheder at tænke i lærlinge for at fodre den fødekæde, der skal til. Reelt burde det ikke være vanskeligt at tiltrække unge til eksempelvis karrosseri-uddannelsen og autolak, da der, ligesom inden for mekaniker-delen, sker en voldsom udvikling med bilerne og faget i disse år. Her spiller folkeskolen og Skills en stor rolle i formidlingen af de muligheder, autobranchen byder på.

MEN SAMTIDIG MÅ EN ny præmieringsordning ikke være medvirkende til, at branchens virksomheder tager lærlinge af økonomiske årsager uden at kunne indfri de unges krav på en god og alsidig uddannelse. De unge skal gives udfordringer, så vi kan motivere og fastholde dem til den spændende faglige fremtid, der er i vente.

OG SÅ KAN VI DA GODT ISTEMME den efterhånden årelange sang om, at forsikringsselskaberne, med deres evindelige prispres og rabatrytteri, er med til at udhule autobranchens virksomheders muligheder for at finde økonomisk råderum til at tilknytte unge mennesker. Det er nok naivt at tro, at sådanne argumenter virker i kampen med pisk og gulerod.

God læselyst
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141