23948sdkhjf

Hippier på bilevent med vokseværk

Automania i Silkeborg forventer op mod 700 deltagende biler i weekenden 26.-27. august med Hillclimb og underholdning.
MOTOR-NOSTALGI Det bliver som en tidslomme at træde ind i hippielejren som en del af bileventen Automania, hvor slogans som ”make love, not war” og ”nej til atomkraft” sætter normen. Her kan man møde ægte hippier, se deres farverige køretøjer og alt udstyret fra dengang. Samtidig spilles der glad musik og det er tilladt at synge med, melder arrangørerne af Automania Silkeborg Automobilfestival, der fra en spæd start i 2006 med 50 klassiske biler i år i weekenden 26.- 28. august.forventer at kunne byde omkring 700 biler og deres indehavere velkommen.

Masser af bilmærker

Den første festival i 2006 blev primært afviklet på og omkring FDM Jyllandsringen med SportscarEvent som medspiller. I 2007 blev det besluttet at flytte festivalen til Søtorvet, hvilket blev et kæmpehit. Nu var der pludselig masser af deltagere og tusindvis af tilskuere. Denne udvikling fortsatte fra 2008 og frem til i dag, så man må sige, at Automania har manifesteret sig i den klassiske bilverden.

Der har været besøg fra mange bilklubber, blandt andet Alfa Romeo, Lotus, Cobra, VW, Karmann Ghia, Ford Mustang, Chevrolet Corvette, Rover, Vauxhall, MG og Morgan. Desuden er mange andre mærker repræsenteret, når entusiaster besøger festivalen i deres egen bil. Der har været international deltagelse i Automania hvert år. Der deltager også et par meget sjældne Bugattier fra midten af tyverne, som kan beundres på ”Classic Street” bag Rådhuset, hvor der også er boder og andre udstillinger.

Dansand Classic Sprint

Lige fra starten har Hill Climb været en væsentlig del af Automania. Og som det eneste motorløb i Danmark kan man på Søvej overskue hele banen, og så er det oven i købet gratis. I år forventes ”udsolgt” med 70 kørere lørdag. I middagspausen afvikles en hastighedsprøve i Historisk Rally for klassiske biler. De øvrige hastighedsprøver afvikles i omegnen af Silkeborg. Så der er virkelig drøn på hele lørdagen fra tidlig morgen til sen eftermiddag.

Super Weekend med elbiler

I år samarbejder Automania igen med en anden stor event, der foregår i samme weekend: Yeti Adventure Challenge er et ekstremløb med cirka 300 deltagere, og hvor der forventes 10.000 tilskuere. Weekenden er kaldt Silkeborg Super Weekend, hvor der også afvikles DTC-motorløb på FDM JyllandsRingen, Klimaets Dag i Lunden med blandt andet el- og hybridbiler og Silkeborg Triatlon på Østre Søbad.






Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.219