23948sdkhjf

Se banen gennem The Stigs øjne

BBC har lavet en 360-graders video, der giver fuld effekt med VR-briller, i anledning af den nye Top Gear-sæson.
HEFTIGT Har du nogensinde drømt om at være The Stig, eller om at have jobbet som verdens nok mest kendte – eller ukendte – racerkører? BBC har produceret en helt speciel 360-graders video fra den norske racerbane Vålerbanen, og iført såkaldte VR-briller (Virtual Reality) kan man opleve, hvordan, hvordan det føles at sidde i førersædet i en Ford Mustang med The Stigs evner. Ifølge BBC kan man forvente mere af denne type indhold i fremtiden.

- Det er bemærkelsesværdigt, hvad vi kan gøre med de teknologiske fremskridt som droner og 360-kameraer. Vi tror, at det kommer til at udvikle oplevelsen for fans også foran TV’et, og at det giver en mere aktiv rolle i underholdningen. Vi er meget tilfredse med at kunne fremvise dele af denne oplevelse i Danmark, siger Nick Percy, vicedirektør for Nordeuropa hos BBC Worldwide.

Hurtigt til danske fans

Selvom den nye Top Gear-sæson har fået en blandet modtagelse, var de første engelske seertal på premieren opløftende. Trods en million færre seere end i de foregående sæsoner, steg seerandelen. Således var seerandelen ved premiereafsnittet 31. maj den største sammenlignet med de seneste fem sæsoner, og det endte som BBC Two’s hidtil mest sete program i år.

Den nye Top Gear-sæson sendes for første gang eksklusivt på BBC Brit. Danske fans kan i denne sæson se programmet tidligere end nogensinde før, kun 48 timer efter den britiske premiere. I den nye sæson er der et line-up af værter, som på skift er med i afsnittene sammen med hovedværterne Chris Evans og Matt LeBlanc.

Chris Evans var BBCs førstevalg til at tage styringen foran Top Gear-kameraerne. Selvom han er relativt ukendt i Danmark, har han i mange år charmeret briterne med sin energi og gode humør. Han er kendt for sit morgenshow på BBC Radio 2 og fra det skøre TV talkshow TFI Friday på BBC, hvor gæsterne normalt ankommer til studiet på en vandrutsjebane.

Sæson 23 af Top Gear vises tirsdage kl. 22:00 på BBC Brit.

Link til The Stig VR-optagelser
For dem, der ikke kender The Stig, er han en anonym racerkører i bil-programmet Top Gear, der går klædt i en helt hvid dragt, og som aldrig hverken tager hjelmen af eller taler til kameralinsen. The Stigs hovedopgave i programmet er at måle omgangstiderne på forskellige køretøjer, der testes i programmet, samt at træne berømte gæster, der tester biler i kategorien "Brand New Rally Cross Car".
De specielle 360 graders optagelser kan ses på Youtube HER




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125