23948sdkhjf

Mekaniker sejrer i principiel sag om håndværkerregel

Retten i Roskilde frikendte et medlem fra Dansk Bilbrancheråd, som politiet mente skulle have monteret en fartskriver i den varevogn, som trak en tom autotrailer.
DOM Hvis en mekaniker henter og bringer kundebiler på en trailer, så skal han ikke sidestilles med en langturschauffør og have en fartskriver monteret i sin varevogn.

Retten i Roskilde frikendte torsdag et af interesseorganisationen Dansk Bilbrancheråds medlemmer. Politiet mente, at medlemmet skulle have monteret en fartskriver i den varevogn, som trak en tom autotrailer.

Dommeren frikendte Dansk Bilbrancheråds medlem med henvisning til, at transporten var omfattet af en undtagelse fra bestemmelserne om køre/hviletid - bedre kendt som håndværkerreglen.

Dansk Bilbrancheråd havde anmodet om at få EU-Domstolen til at vurdere, om bilvirksomheder er omfattet af håndværkerreglen, men den anmodning blev afvist i både by- og landsret.

Sagen, der har kørt i knap to år, var vanskelig at føre, fordi vogntoget ikke havde en bil på traileren, da det blev stoppet.

Dom med lang rækkevidde

- Den tomme trailer betyder til gengæld, at dommeren både har taget stilling til transport af en kundebil til værksted og til den returkørsel til værkstedet, der skete med tom trailer. Derfor er dommens rækkevidde også langt større, end hvis den udelukkende havde taget stilling til selve transporten, konstaterer en tilfreds Johanne Berner Hansen, advokat for Dansk Bilbrancheråd.

Dommens konsekvens er, at bilvirksomheder må hente og bringe biler i forbindelse med arbejde på bilen som for eksempel undervognsbehandling, mekanisk arbejde og reparation, lakering, skadesarbejde og så videre uden at have en fartskriver installeret i bilen. Det er dog en forudsætning, at det er føreren af bilen, som udfører arbejdet på den bil, som transporteres på traileren, og at transportens længde ikke overstiger 100 km fra virksomhedens adresse.

Dommen er en stor sejr for bilbranchen - og ikke mindst for Dansk Bilbrancheråd, der er interesseorganisation for knap 1 .850 bilvirksomheder landet over.

Anklagemyndigheden har 14 dage til eventuelt at anke dommen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125