23948sdkhjf

Rullende 12-mands rockorkester

Aston Martins firepersoners 2016 sportsvogn er heldigvis uden større ændringer – først og fremmest har den stadig 12-cylindret sugemotor.
TEST: Downsizing er over det hele. Og downsizing virker – med mindre slagvolumen er forbruget mindre, og med turbo er der masser af power parat under højre fod lige i det øjeblik, man spørger efter det.

Så hvorfor falde i svime over denne Aston Martin, der har noget så gammeldags som en V12-cylindret sugemotor? Fordi sådan et 12-cylindret rockorkester, det lyder altså bare bedst. Så er den ikke længere. Og det ved Aston Martins lydteknikere godt. Bare det at starte motoren i 2016-versionen af Rapide S: Tryk på nøglen, når den er gledet ind i sprækken øverst på instrumentbordet. Lyden, musikken – den søde musik af 12 cylindre i harmoni. Den dér lidt skarpe lyd – ikke den dovne brummen fra en V8.

Nej, V12-lyden. Uden så meget som at røre speederen springer cylindrene lige op i omdrejninger. Og med det samme ned igen. Bare lige for at slå tonen an.

Ikke plads til fire

Aston Martin Rapide S er en ubetinget sportsvogn. Ud over det med lyden er styringen præcis, kørestillingen lav – strakte ben – og arten; himmelsk. Topfart på nordsiden af 300 kilometer og timen og fra bomstille til 100 på 4,4 sek.

Så sportsvogns-fart – ja.

Men formen. Eller i hvert fald antallet af døre, der er jo fire. Men taget gør sig lækkert på nøjagtigt samme måde som en smuk coupé, så der er fortsat sportsvogn over farten.

Og så det med plads til fire, altså fire voksne. Ja, der er vitterligt ganske god plads til fødderne på bagsædet af en Rapide S – tro mig. Og det er ikke for alvor vanskeligt at sætte sig ind på bagsædet. Men at komme ud igen! Holy, dét er svært. Så i realiteten er Rapide S ikke for alvor firepersoners – nærmest i ingenmandsland mellem en Porsche 911, der ganske vidst har to sæder, hvoraf de to kan bruges, og en Porsche Panamera, hvor man rent faktisk kan sidde fire voksne. Og de to bageste kan komme ud igen ved egen hjælp.

Hvis Agent 007 nu var familiefar? Hvad kørte han så? Aston Martin Rapide S. Med 12-cylindret sugemotor.


DATA: Aston Martin Rapide S
Type: 4-personers sedan, frontmotor, baghjulstræk.
Motor: 12-cyl. V-benzin, 5,9 liter, 560 hk ved 6.650 o/min., 630 Nm ved 5.500 o/min.
Forbrug i flg. EU-norm: 7,8 km/l
Præstationer:
0-100 km/t: 4,4 sek.
Topfart: 327 km/t
Pris: Ca. 4 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188