23948sdkhjf

Flere hårde nitter

Den ugentlige leder fra autobranchens uafhængige fagblad.
MOTOR-MAGASINET MENER:
DER ER BRUG FOR FLERE unge i karrosserifaget, er branchemeldingerne. Dermed retter flere nu smed for bager i forhold til meldinger om, at karrosseriskolen i Silkeborg står over for lukning. Tværtom. Skolen er renoveret og udvidet, og nu handler det om at gøre sig lækker over for de unge, der i stigende grad søger mod gymnasiet frem for erhvervsuddannelserne.

DET ER NATURLIGVIS PROBLEMATISK, hvis et vigtigt erhverv til reparation af skadede biler lider under for ringe interesse hos de unge. Og at erhvervsskolereformens strammere krav giver problemer. Vi ved jo, at det er et spændende håndværk, hvor den forrygende udvikling de senere år virkelig stiller store krav til svendene – hvilket må tiltale alle med interesse for godt håndværk: Nu skal der limes og punktsvejses minutiøst i et væld af nye materialer, hvilket må tiltale en række unge.

SOM MAN KAN LÆSE i denne uges fagblad, tager en række brancheaktører nu action på at få gjort noget ved det vigende optag. Vi kan tilslutte os bestræbelserne og hilser de lancerede ideer velkommen: At karrosseriuddannelsen nu – endelig – står over for at skulle deltage ved den landsdækkende håndværks-konkurrence DM i Skills fra og med 2017. Samt at autobranchen tilbyder folkeskolens unge praktik i håndværket som valgfag, og at uddannelsesskift gøres nemmere. Der er brug for en kampagne rettet mod unge uddannelsessøgende, javel. Men vi har lidt svært ved at se en øget tilgang til den gymnasiale EUX-retning kombineret med uddannelsen som karrosseritekniker – det er nu en gang håndværket, der skal være det essentielle hos en karrosserismed.

OG SÅ ER DER VEL en naturlig tilbageholdenhed hos fremsynede unge, der gerne vil sikre deres fremtid: For de selvkørende biler er jo på vej ud til os på de danske veje allerede i år, som vi også skriver om denne uge. Det vil – alt andet lige – give færre karrosseriskader i fremtiden, når teknikken erstatter ”fejl 40” – den menneskelige faktor.

PS: Udtrykket at ”rette smed for bager” stammer ifølge historieskriveren Saxo (ca. 1160-1208) fra landsbyen Galten, hvor byens lærer rettede på smeden foran bageren, så smeden følte sig nedgjort og derfor plantede sin forhammer i lærerens hovedskal …
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109