23948sdkhjf

BMW aflurer førerens kørestil og humør

Adaptive Drive bruger computere til at regne sig frem, hvordan føreren vil køre.
DATA Selv om de fleste biler i premiumsegmentet i dag allerhelst vil overlade styringen af bilen til computere, så sker det sikkert alligevel i ny og næ, at føreren selv vil tage kontrol - eksempelvis på en snoet bjergvej.

Men selv her vil computere nu have en datafinger med i spillet. BMW’s nye 7-serie har indbygget et køreprogram, som tyskerne kalder Adaptive Mode. Det betyder, at en række computere indsamler viden, der blandt andet fortæller noget om, hvor aggressivt, der køres. Samtidig indhenter Adaptive Drive oplysninger fra navigationsanlægget om omgivelserne. Med de data indstiller bilens automatisk styretøjet, gearkassen og undervognen.

Som mange andre nyere BMW’er, er 7-serien også udstyret med køreprogrammerne Comfort, Sport og spareprogrammet Eco Pro. Sætter man bilen i det adaptive program, skifter bilen mellem de indstillinger, men som udgangspunkt er det tiltænkt, at 7-serien primært skal befinde sig et sted mellem Comfort og Eco Pro-programmet.

Erfaringerne fra bilens navigationsdata strækker sig også længere en blot at afkode, om vejen snor sig. I Adaptive Mode vil bilen også forbedre sig på rundkørsler, bykørsel, landevejskørsel eller højhastighed på eksempelvis den tyske Autobahn. BMW’s Dynamic Damper Control sikrer derefter, at luftundervognen indstilles, så den matcher køresituationen.henmo
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112