23948sdkhjf

Vejledning skal forhindre fejlsyn af motorcykler

Ifølge foreningen SKAD er det vigtigt at anmelde ombygninger, når det gælder konstruktive ændringer.
MOTORCYKLER Karrosseriforeningen SKAD har lavet en vejledning, som er blevet godkendt af Færdselsstyrelsen til ophæng i synshallerne.

- Meningen med vejledningen er, at da loven siger, at det er køretøjsejeren, der uopfordret skal gøre synsmanden opmærksom på, at et køretøj er ændret originalt på konstruktive områder, så er det vigtigt at både værksteder og privatpersoner er opmærksomme på, at de anmelder ombygninger, forklarer SKAD-direktør Thomas Krebs og tilføjer:

- Det gælder også biler, men her arbejder vi på sagen. Det er meget mere komplekst end motorcykler.

Strafpoint
- Situationen har i mange år været, at synshallerne ikke i stor stil har den fornødne efteruddannelse og viden til at kunne håndtere konstruktive ændringer. Der er dog sket en ændring hos flere synshaller på baggrund af, at Færdselsstyrelsen har indført strafpoint, såfremt synshallen begår fejl ved syn. Ved at synshallerne hænger vejledningen op i hallen yder man ikke kun en god kundeservice, men sikrer også, at man ikke begår fejl ved syn af ombyggede motorcykler, hvilket både kan koste ejeren dyrt, men også kan koste synshallen i værste fald tilladelsen til at drive synshal, påpeger Thomas Krebs.

Ulovlig omgående
- Der er dog fortsat synshaller, der ser stort på, om en motorcykel er bygget om og syner den som en ikke ombygget motorcykel, hvilket betyder, at den omgående er ulovlig, når den forlader synshallen. Dermed kan den også miste sin afgift. Der findes også værksteder, der ser stort på at få synet motorcyklerne korrekt, før de bliver solgt til kunderne. Det er noget, vi i SKAD ikke mener er god kundeservice, netop fordi der er kunden, der så har købt katten i sækken og hæfter for eventuelle krav fra Skat, udtaler Thomas Krebs.

Den nye vejledning peger blandt andet på typiske ombygninger, der skal anmeldes - så som udskiftning af gaffel eller gaffelbro samt udskiftning af bagsvinger med videre.
Læs mere om: SKAD
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093