23948sdkhjf

Støtte på vej til gas for transport

Godt nyt til dem, der vil køre på biogas.
STØTTE Biogas til transport får støtte fra 1. juli i år på skønsmæssigt omkring 2,50 kroner per omregnet liter diesel. Den er godkendt af EU-kommissionen og administreres af Energinet.dk, som er det statsejede, uafhængige systemansvarsselskab.

Biogas varmer lige nu 6000 husstande på Nordfyn op, og det har det fynske energiselskab NGF Natureenergy længe villet udnytte til biler, som kører på biogas. Ole Hvelplund, der er direktør i energiselskabet har i lang tid foreslået, at afgiften på biogas til biler bliver sat ned.

- Politikerne er for enøjede i forhold til, at den grønne omstilling skal ske på el. El er vigtigt, men gas er altså også en vigtig energikilde i vores samfund, sagde Ole Hvelplund 1. februar til DR Fyn.

Tiltaget er nødvendigt for at nå regeringens mål om at være uafhængige af fossile brændstoffer som diesel og benzin i 2050. Det mener miljøorganisationen Det Økologiske Råd.

- Der er ingen tvivl om, at hvis man sænker afgiften på biogas til biler, så vil det være en af vejene frem mod en mere klimarigtig transportsektor, siger seniorrådgiver i rådet Kåre Press-Kristensen.
Læs mere om: gas
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125