23948sdkhjf

EU vil kunne give kæmpebøde til snydende bilproducenter

Et nyt forslag vil give EU ret til at tilbagetrække biler og pålægge bilproducenter seriøse bøder ved snyd.
UDLEDNING Europakommissionen har onsdag fremlagt et forslag, der vil give EU beføjelser til at kunne pålægge bilproducenter bøder på op til 30.000 euro per køretøj, hvis det bliver opdaget, at producenterne snyder med udledningen af de såkaldte NOx-gasser under test.

- Med vores forslag i dag vil vi hæve kvaliteten af testene og forbedre tilsynet med de biler, der allerede er i omløb, oplyser EU's kommissær for indre marked, industri og iværksætteri, Elzbieta Bienkowska, i en erklæring ifølge AFP.

Samtidig foreslår EU, at testene i de enkelte medlemslande ikke længere bliver betalt af bilproducenterne, men i stedet igennem en statslig fond. Derved vil man undgå, at der opstår interessekonflikt i forbindelse med tildeling af godkendelser.

Forslaget kommer i kølvandet på Volkswagen-skandalen, hvor 11 millioner VW-biler anslås at være blevet udstyret med software, der skal skjule bilernes udledning af NOx-gasser.

VW undersøges stadig i blandt andet USA, hvor myndighederne i første omgang afslørede skandalen. Amerikanerne har afvist VW's første plan for at forbedre de påvirkede biler, og de forbereder desuden et sagsanlæg mod bilgiganten.

Til gengæld blev Volkswagens genopretningsplan onsdag godkendt af tyske myndigheder, der gav grønt lys til, at den skandaleramte bilgigant begynder at tilbagekalde tusindvis af køretøjer.

Der er tale om køretøjer, der har installeret enheder til at snyde i forureningstest.

Ud over at Volkswagen står over for en potentiel milliardbøde, har skandalen også ramt firmaets aktier hårdt. Volkswagen har tabt næsten 40 procent i børsværdi siden september.


Kilde: Ritzau

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Læs mere om: VW
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095