23948sdkhjf

Ja tak til lovpligtige vinterdæk

Danske bilister siger ja til S-lovforslag.
UNDERSØGELSE Applus Bilsyn har foretaget en større rundspørge blandt bilejere, som viser stor opbakning til et nyt lovforslag fra Socialdemokraterne om at gøre vinterdæk lovpligtige. Selvom forslaget ikke møder videre opbakning fra alle partier, så er 61 procent af bilisterne med på vognen, mens 12 procent svarede nej, og 27 procent svarede ’måske’. Undersøgelsen omfatter 2.589 danske bilister.

- Ca. 80 procent af bilisterne kører med vinterdæk. Vi oplever, at danske bilister lægger stor vægt på sikker og nem kørsel. Er der sne og is, så kan biler uden vinterdæk sænke hastigheden i trafikken. Samtidig kan det være sværere at bremse. Det kan forklare den store opbakning til at indføre et eventuelt krav til vinterdæk,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Applus Bilsyn anbefaler generelt bilister at køre med dæk med minimum 3 mm slidbane i stedet for de 1,6 mm, som loven foreskriver.

Ifølge Socialdemokraterne skal det være lovpligt for lastbiler og busser at køre med vinterdæk. Kravet skal ikke kun gælde privatbilister i glat føre.

- Det vil sige, at man godt kan beholde sommerdækkene på om vinteren, men så må man altså ikke køre ud, når vejene er glatte. Gør man det så alligevel, skal det være forbundet med en bøde, siger Rasmus Prehn til TV 2.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14