23948sdkhjf

Dansk racerkører hjælper Porsche til VM-titler

Michael Christensen havde succes i weekendens finaleløb i Bahrain, hvor han hjalp Porsche til tre VM-titler.
Det var en tydelig stolt Michael Christensen, der lørdag aften dansk tid kunne se sin teamkollega Richard Lietz køre over målstregen efter en gyseragtig sæsonfinale i sidste runde af FIA World Endurance Championship på Formel 1-banen i Bahrain.

Parret, der i løbet af sæsonen har vundet de respektive VM-afdelinger i Tyskland, USA og Kina, sluttede på femtepladsen i GTE Pro-klassen, der blev vundet af søsterbilen med de to franske Porsche-piloter Frédéric Makowiecki og Patrick Pilet.

- I dag havde vi fuld fokus på at køre bilen til målstregen og score de nødvendige point for at sikre Porsche tre VW-titler,” forklarede Michael Christensen efter løbet.

- Vores strategi i løbet var todelt. Vores søsterbil skulle jagte sejren i klassen, mens vi skulle være mere konservative i den første halvdel af løbet,” lød det videre.

Resultatet betød nemlig, at Porsche, foruden teammesterskabet, vandt VM for konstruktører ligesom østrigske Richard Lietz vandt kørernes individuelle mesterskab.

- Jeg vil gerne ønske min teamkammerat (Richard Lietz, red.) et stort tillykke med mesterskabet. Han har i den grad fortjent det, og vi har sammen haft en virkelig fantastisk sæson i sportsvognsserien med tre sejre og en andenplads.”

At Michael Christensen ikke også kunne lade sig hylde i kørernes individuelle VM-stilling skyldes, at den danske fabrikskører missede anden afdeling i Belgien, da Porsche havde kaldt danskeren til race i USA.

- Jeg er meget tilfreds og stolt over min sæson. Målet har hele året været at vinde konstruktørernes verdensmesterskab til Porsche. Jeg slutter selv som nummer tre i kørernes stilling, hvilket egentlig ikke er helt ringe, når jeg tænker på, at jeg missede løbet i Belgien,” lød det fra danskeren, der samtidig hylder sit team og Porsche.

- Porsche Team Manthey har hele året ydet en fænomenal indsats og været suveræne i alle aspekter. Porsche har en virkelig lang og imponerende historie i international motorsport, og jeg er stolt af min andel i denne fortælling,” sluttede danskeren.

Porsche har forlænget den aftale, de har med Michael Christensen, der således fortsætter som fabrikskører hos det succesfulde mærke i 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127