23948sdkhjf

1362 aircon-services kan ikke tage fejl

Dometic Waeco stillede med en gammel ASC-fyldestation på den store FTZ fagmesse i Odense. Målet var at demonstrere, hvad kvalitet betyder på den lange bane
FTZ-MESSE OPSAMLING Det var med spørgsmålstegn malet i øjnene, at flere af gæsterne lagde vejen forbi Dometic Waecos store stand ved FTZ fagmessen i Odense.

For blandt de mange nye, funklende produkter, som var udstillet på standen, fandt man også en ældre maskine, som tydeligvis havde nogle år på bagen. En fem år gammel ASC-fyldestation, der foreløbig har lavet 1362 aircon-services og indbragt mange hundrede tusinde kroner til det klimaværksted, som velvilligt havde lånt maskinen ud.

- Flere besøgende undrede sig over, at vi havde valgt at udstille en gammel maskine. Men der var mening med galskaben. Hvis man er et værksted, som laver mange aircon-services – eller som går med ambitioner om at øge antallet – så kan det nemlig godt betale sig at tænke i kvalitet. Slet og ret fordi man kan gennemføre langt flere klimatjek med den rigtige maskine og dermed skrue op for indtjeningen. Det var den gamle maskine et levende bevis på, siger Per Flensted, adm. direktør, Dometic Denmark A/S.

Kræsne mekanikere

Den udstillede maskine var dengang den billigste i ASC-serien – men, sammenlignet med andre fabrikater, i den dyrere ende. Dog ikke på den lange bane, pointerer Per Flensted. Derfor var det også ASC-maskinen, som mekanikerne var mest interesserede i at høre nærmere om.

- Danske mekanikere er teknisk velfunderede, og vi ved, at de gerne vil have maskinen i hænderne, inden de investerer i nyt udstyr, siger Per Flensted.

På standen havde Dometic-folkene derfor også udstillet den nyere model, ASC 2500 Low Emission, for at demonstrere, hvad den teknologiske udvikling har medført af forbedringer.

- En ASC 2500 Low Emission, der har foretaget det samme antal tjek som ASC 1000, ville til sammenligning have aftappet og genvundet 18 kilo kølemiddel mere. Samtidig ville en ASC 2500 maskine, inden for samme tidsperiode, kunne lave 247 flere airconservices, siger Per Flensted, der oplyser, at den gamle maskine er sendt tilbage til klimaværkstedet, hvor de sidste år også fik en ASC 2500 Low Emission.

- Den ældre maskine har dog flere gode år i sig endnu, garanterer klima-direktøren.

MERE NYT FRA FTZ-MESSEN HERUNDER (se også billedteksterne)

Stand doneret til Knæk Cancer
CRC Industries Sweden AB var på FTZ messen med hele arsenalet af produkter inden for vedligeholdelses- og kemiprodukter såsom bremserens, maling og smøreprodukter. I stedet for at pakke alt ned igen efter messen besluttede virksomheden at sælge hele standen til højestbydende.
Det resulterede i, at en indehaver af et autoværksted på Sjælland – der gerne vil være anonym – betalte 17.000 kroner, der således nu går til kræftforskning. Standen indeholdt værdier for 45.000 kroner plus moms i vejledende udsalg, fortæller CRC’s danske key account, Jens Pedersen.
- Vi fik rigtig mange positive tilkendegivelser både fra medudstillere og besøgende om vores initiativ, der var en hurtig beslutning i forbindelse med Knæk Cancer-kampagnen. Mange har jo kræft inde på livet, så det faldt os naturligt at tænke på den gode sag, siger Jens Pedersen.

Billigere testere i røg og damp
Røg, lys og loyalitet var også på programmet hos Bosch, der havde messestanden opdelt i en diagnose-del og en forbrugsdel. Alle Bosch-dele sælges gennem grossister for at kunne nå ud til værkstederne flere gange dagligt, idet værkstederne selv vælger hvor de vil handle - 80 procent af Boschs dele købes via FTZ. Derfor slog Bosch på messen et slag for sit loyalitetsprogram, der kan give point til køb af tøj og parfume.
På den maskinelle side var især EPS 112 injektor-måleren interessant, idet den afløser model 205 til 200.000 kroner – den nye EPS 112 er nu nede i 68.000 kroner, og kan tilmed mere end den gamle. Om diesel er på vej ud af markedet? Nej, mener Bosch, trods stigende benzinbil-salg og den verserende VW-sag.
Også et SMT 300 ”smokemeter”, der via ufarlig oliedamp og en laser-lygte kan afsløre utætheder ved især motorpakninger, vakte interesse. Det kan typisk spare værkstederne for at skifte lambdasonden unødigt på reparationsbilen.
Et nyt lygteindstillings-apparat skal desuden til at erstatte de hidtidige, hvis værkstederne vil kunne udmåle xenon, laser og LED. Bemærkelsesværdigt er det, at synhallerne endnu ikke har købt denne nye type apparat, der allerede har solgt pænt inden messen efter et Bosch Car Service seminar.


Thermografering er det nye hit
Elma Instruments A/S har været med alle år hos FTZ som specialist i håndholdte testere – autobranchen udgør blot fem procent af agenturfirmaets omsætning, da hovedparten sælges til elbranchen.
Salgsingeniør Henrik Sørensen viste på den nylige FTZ messe det sidste nye inden for thermografering, der kan afsløre problemer i motoren ved et hurtigt overblik over forskelle i kulde og varme. Fotos kan lægges på pc og blandt andet bruges til at overbevise kunderne visuelt om et eventuelt problem. De knipsede fotos bliver både lagret som thermo-fotos og som almindelige digitale fotos på samme tid af instrumenterne fra Flir, verdens største producent af termoinstrumenter.
- Vi er det eneste specialfirma i måleinstrumenter herhjemme, og det har været vores niche siden 1954 – og som specialfirma skal vi naturligvis leve af at levere kvalitet i såvel rådgivning som hardware, sagde Henrik Sørensen til Motor-magasinet under messen. Også testere til gaslækage var der stor interesse for.
Det hele begyndte med blot ét instrument, en isolationstester ved navn Davo-Mag, i Roskilde. Senest blev New Instruments smeltet sammen med Elma i 2004
.

Omvender værkstedernes indre
Der er intet religiøst over FTZs nye kampagne – bortset fra, at den gør op med religionen om, hvor værkstederne hidtil har handlet forbrugsvarer såsom el-dele, bolte og skruer.
Grossisten har sat tre mand i hver sin specialopbyggede varebil med varme, printer og netopkobling til FTZ hovedkvarteret til at konvertere værksteder fra konkurrenter over i FTZ-systemet via nye stregkoder til scannere. En konvertering tager typisk en uge ude i ”marken” hos kunderne
- Også de mindre frie værksteder bliver stadig mere professionelle med lagerstyring og bestilling via webkatalog, og da mester ofte selv gerne vil have føling med lager og udgifter, får han her muligheden for, nemt, bekvemt og billigere, selv at stå for at fylde forbrugsvarer op i stedet for at have forskellige leverandører rendende, fortalte FTZ-indkøbschef Ole Banke under den forgangne FTZ-messe i Odense.
Grossisten kalder det ”anden generation” forbrugsvarer, som sikrer værkstederne at få faktureret enhver lille skrue eller clips med på arbejdskortet – 10-30 kroner for hver smådel løber hurtigt op.
Værkstederne kan vælge, om de vil konverteres i simple sortimentskasser, det eventuelt hidtidige Blika-skuffesystem eller et mere moderne design-system fra Flex1one, Flexline, i et lidt eksklusivt design men til specialpris via FTZ.
Indtil nu er omkring 100 værksteder konverteret med i alt cirka 300 skuffeskabe.


Den usynlige handske
Deb Swarfega var på FTZ messen med sit sortiment af sæbe- og cremeprodukter, der skal modvirke hudskader ved at afrense og fylde hudens porer op – som en slags usynlig handske i en tid, hvor stadig flere mekanikere gerne arbejder med egentlige tynde handsker.
Siden opkøbet af Stoko sidste år har Deb Swarfega 40 procent af markedet med et nu bredere sortiment, hvor produkterne er mærket med EU-blomsten, der modsvarer det i Danmark mere kendte svanemærke. Eksempelvis benyttes organisk valnøddepulver som skrubbemiddel i stedet for plastik som tidligere.
- Af og til kan vi have svært ved at overbevise især garvede mekanikere om, at det er vigtigt at bruge hele vores system af rense- og plejeprodukter, der supplerer hinanden, især fordi ingen arbejdsmiljøregler kræver det. Men der er datablade på vores desinfektionsmidler, som hører under kosmetiklovgivningen, fortalte John R. Pedersen.


Lækker iPad-holder til ungerne
Stadig flere familier vil gerne have iPads med på længere køreture til underholdning af de yngste med spil og film på bagsædet. F. Bülow & Co. Aps har nu en eksklusiv og gedigen holder fra firmaet IncarBiz, der er crashtestet, til montering på forsædets nakkestøtter. Holderen er inklusive usb-ladestik, så værkstedet kan tilbyde kunden at trække strøm op til holderen, så man slipper for løsthængende 12-V strømkabler til de populære iPads.


Tændkabler snor sig endnu
Eurocable AB i Sverige overtog Bougicord sidste år, da firmaet slap det nordiske marked. Derfor kunne Fredrik Grankvist fortælle på FTZ messen, at firmaet arbejde på at løfte agenturet på også tændspoler og sensorer og få bredt produkterne ud via hovedkvarteret i Göteborg.
Det dansk marked udgør 15-20 procent for Eurocable AB, der har en plan og målsætning for sit salg via FTZ.
- Ganske vist bliver der stadig færre biler med tændkabler, fordi de bruger tændspoler, men vi har programmet, der er nødvendigt for bilparken i Danmark, sagde Fredrik Grankvist. Han kunne i øvrigt fortælle, at markedet i Sverige også begynder at bevæge sig fra de mange tonstunge Volvo-kampvogne til mindre biler såsom især Renault Clio, der er blevet meget populær ”hinsidan” – også koranske Kia er godt med hos vores svenske broderfolk.





Læs mere om: FTZ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126