23948sdkhjf

Eventyret sluttede for AutoMathies

En regnfuld november-tirsdag tog autobranchen afsked med Leif Mathiesen.
FARVEL Sankt Markus Kirke på Frederiksberg ved siden af Forum var tirsdag den 17. november fyldt til sidste plads ved den kendte københavnske karrosserimand, Leif Birger Mathiesens bisættelse.

”En ærlig og redelig fighter for retfærdighed er gået bort”, skrev SKAD-direktør Thomas Krebs i mindeordene i Motor-magasinet i fredags for det mangeårige SKAD-medlem AutoMathies, som døde 5. november, 69 år gammel, efter længere sygdom.

Leif Mathiesen drev i mange år virksomheden Automathies på Rådmandsgade i København N, som nu køres videre af partneren Peter Olsen og sønnen Johnny Mathiesen (3. generation).

I sin tale hæftede præst Jesper Mønsted sig blandt andet ved AutoMarhies’ sans for retfærdighed og rimelighed samt ildhu, ligesom han blev betegnet som en eventyrer med drømme til det sidste.

Drømmebåd

Leif Mathiesen var enebarn, opvokset på Nørrebro og Frederiksberg, og var i 45 år gift med Grethe. Han efterlader sig desuden to børn, en søn og datter, samt flere børnebørn. AutoMathies blev udlært pladesmed - som sin egen far, og kastede sig for nogle årtier siden over sejlads. Ved at kvitte smøgerne blev drømmebåden Fru Mathies også realiseret.

Ud over autobranchen var en lang række sejler-kammerater repræsenteret i kirken og ved den efterfølgende gravøl - begge steder med masser af sang, ved koret De strandede hvaler.

Kamp mod Skat

Den sidste tid måtte Leif Mathiesen ud over sin sygdom også kæmpe med en grotesk sag om ejendomsvurdering af grunden, hvor værkstedet ligger, da man fra Skats side har skruet ejendomsværdien op på baggrund af, at der er tilladelse for at bygge en seks etages bygning.

Denne sag, som de sidste uger har fået politisk opbakning fra mange sider i Folketinget, skal nu behandles i netop Folketinget den 8. december

Efter bisættelsen var der velbesøgt gravøl på restaurant Strandberg ved Svanemøllen-havnen - helt i automanden og sejleren Leif Mathiesens ånd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109