23948sdkhjf

Autogenbrugere rammes af lave skrotpriser

Faldende råvarepriser i verden begynder at gøre ondt på de danske autogenbrugere.
OPHUG Faldet i de globale råvarepriser begynder nu at gøre ondt på de danske autogenbrugere. Jernprisen ligger lige nu omkring 600 kroner for ét ton, mens tonnageprisen burde ligge omkring 1000 kroner, skriver fagbladet Autobranchen.

- Det er ulykkeligt for autogenbrugerne, og det er ulykkeligt for virksomheder som H.J. Hansen og Stena, siger Søren Damgaard fra Hammershøj Autoophug til Autobranchen.

Tendensen bekræftes af Bjarne Nielsen, der driver Aadum Autoophug.

- Niveauet er ganske rigtigt langt nede, måske hundrede kroner lavere end i fjor på samme tidspunkt. Vi forventer nok ikke nogen større stigninger af betydning før hen ad foråret 2016, fortæller Bjarne Nielsen til fagbladet.

Den manglende efterspørgsel på jernskrot har derefter hjulpet med til, at der lige nu er skabt nolge store skrotlagre i Tyskland, Holland og England. Dertil er svenske og tyrkiske stålværker, ifølge Autobranchen, med til at presse prisen ned.

Autogenbrugerne kan derfor kun drømme sig tilbage til tiden inden 2008 og de efterfølgende kriseår. Her lå prisen på ét ton jernskrot på mellem 2500 og 2600 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094