23948sdkhjf

Daimler afviser beskyldninger om testsnyd

Miljøgruppe beskylder tyske bilfabrikker for at overskride grænser for udslip. Daimler afviser at have manipuleret.
Den tyske bilkoncern Daimler afviser beskyldninger om, at den har snydt med data om udslip fra køretøjer. Beskyldningerne mod Daimler/Mercedes, der anses for at være flagskibet i den tyske bilindustri, er blevet fremsat af miljølobbygruppen Deutsche Umwelthilfe (DUH).

DUH sagde torsdag, at test har vist, at biler fremstillet af tyske fabrikker - deriblandt Daimler - i betydelig grad overskrider de fastsatte grænser for udslip af kvælstofoxid.

- Vi afviser skarpt beskyldningerne om, at vi skulle have manipuleret med vores biler ved test af udslip. Det har vi aldrig gjort, og vi gør det heller ikke nu, siger Daimler i en erklæring.

Bilkoncernen siger, den ikke har kendskab til, at data skulle vise, at nogle af dens køretøjer overskrider de fastsatte grænser.

Den administrerende direktør i Volkswagen, Martin Winterkorn, trådte onsdag i sidste ugetilbage. Hvis krisen hos Volkswagen breder sig til andre bilfirmaer, kan det blive den dyreste skandale i bilindustrien nogensinde, vurderer flere iagttagere.


Kilde: /ritzau/Reuters

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125