23948sdkhjf

Finansministeren vil forlænge afgiftsrabat

Claus Hjort Frederiksen (V) lægger op til en langtidsholdbar afgiftsmodel for elbiler.
NULAFGIFT Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) betragter det som en bunden opgave at finde penge til en eller anden form for afgiftsrabat eller fortsat nulafgift for elbiler.

”Regeringen vil fremlægge en finansieret langsigtet holdbar model for beskatning af elbiler m.v.” hedder det i finansministerens såkaldte kasseeftersyn, som den nytiltrådte Venstre-regering gennemførte i forbindelse med regeringsskiftet.

- Den tidligere regering lovede at forlænge afgiftsfritagelsen for elbiler, men man fandt ikke i samme omfang pengene. Det efterlader en ubetalt regning på en halv milliard kroner, som vi nu må løfte, erklærer Claus Hjort Frederiksen.

- Vi skal i gang med en proces og vurdere de enkelte elementer og se hvad vi kan gøre, tilføjer han.

Venstreregeringen fremlægger sit eget finanslovforslag den 6. oktober, hvorefter finanslovforhandlingerne går i gang. Nulafgiften for elbiler udløber ifølge den nuværende aftale ved årets slutning.

LA og K vil også forlænge

Skal elbilernes nulafgift forlænges kan regeringen også regne med Liberal Alliance og de Konservative. LA stemmer af princip altid for en hvilken som helst afgiftsnedsættelse og den konservative skatteordfører udtalte i sidste uge til DR:

- Det vil være ret og rimeligt, hvis vi laver en afgiftsfritagelse for elbilerne i mindst to år til, så der bliver skabt ro på markedet, og der kan investeres i elbil-infrastrukturen i Danmark. Det ville være til gavn for os alle sammen, siger Brian Mikkelsen og tilføjer:

- Og så skal de selvfølgelig skattemæssigt ligestilles med andre biler, når vi har fået løbet markedet i gang.

Hos den bedst sælgende elbilsproducent herhjemme Tesla er man naturligt nok også optaget af, at der kommer en afklaring.

- Vi så helst en overordnet, teknologineutral og langsigtet omlægning af bilafgifterne som ligestiller alle biler baseret på deres udslip, som vi eksempelvis kender det fra Norge. Men da afgiftsfritagelsen allerede udløber til nytår, er det nødvendigt for branchen og den grønne omstilling med en midlertidig afklaring, siger Esben Pedersen, der er kommunikationschef i Tesla.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079