23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

Nyt fra udlandet.
Goodyear ud af global dæk-alliance

Amerikanske Goodyear Tire & Rubber Company har meddelt, at dækselskabet har indgået en aftale med japanske Sumitomo Rubber Industries Ltd (SRI) om at opløse den globale alliance mellem de to selskaber. Goodyear og SRI dannede den globale alliance i 1999. Den består primært af fire joint venture driftsselskaber, et hver i Nordamerika og Europa samt to i Japan.

- Mens vi har afledt værdi fra alliancen i løbet af de sidste 16 år, er Goodyear godt positioneret i dag til at forfølge vores egen strategi, udtaler Goodyears topchef, Richard J. Kramer.

Automechanika indtager England

Tyske Messe Frankfurt, som nu er oppe på 15 Automechanika messer i 14 lande verden rundt, har præsenteret lanceringen af den første britiske Automechanika, som skal afholdes i Birmingham i National Exhibition Centre (NEC) den 7.-9. juni 2016, oplyser Detlef Braun fra Messe Frankfurt. Messen, som arrangeres i alliance med Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), vil rumme cirka 250 udstillere og forventes at blive besøgt af 5000 fagfolk i hal 9 i NEC. Tidligere på året annoncerede Messe Frankfurt tillige en udgave af Automechanika i Saudi Arabien, nemlig i Jeddah Centre for Forums & Events den 26.-28. januar 2016 - i samarbejde med Al-Harithy Company for Exhibitions (ACE).

Biler fra PSA mest miljøvenlige

Den europæiske miljøorganisation Transport & Environment (T&E) har for 10. år i træk har undersøgt de forskellige bilmærkers brændstofforbrug og CO2-udledning. Den viser, at franske PSA (Peugeot og Citroen) har den laveste CO2-udledning med 110 g CO2/km efterfulgt af Toyota og Renault (112 og 113 g CO2/km). Nissan er årets højdespringer og er rykket fra en tiende til en fjerdeplads. Honda og BMW er de mindst miljøvenlige mærker med en gennemsnitlig CO2-udledning på henholdsvis 133 og 131 g. EU har besluttet, at fra i år må biler solgt i Europa i gennemsnit højst udlede 130 gram CO2 per km.

Skoda Superb kører på Conti-dæk

Den nye Skoda Superb kommer med dæk fra Continental, og kunderne kan vælge mellem to typer. Der kan være forskel fra land til land på, hvad den enkelte importør har udvalgt til sit marked, men det tjekkiske bilmærkes teknikere har til det europæiske marked udvalgt henholdsvis ContiEcoContact 5 og ContiPremiumContact 5 til bilmodellen, der i Danmark hitter både som firmabil og familiebil.

Nyeste Ferrari med Potenza S007

OE Bridgestone er blevet valgt som en af dækleverandørerne til Ferrari California T. Den nye Ferrari med turboladet V8’er kan nemlig forlade fabrikken i Maranello med sportsdækket Bridgestone Potenza S007 RFT (Run Flat Teknologi).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079