23948sdkhjf

Valgløfter og bilflæsk

Den ugentlige leder fra autobranchens uafhængige fagblad.
MOTOR-MAGASINET MENER: Endnu inden vi har set en egentlig regeringsdannelse, der lader vente på sig på grund af svære forhandlinger og omstændigheder, er der udsigt til udskiftning blandt skatteordførerne, som vi løfter lidt af sløret for i dette halvårs sidste fagblad inden ferien.

På de sociale medier er nogle så kække at foreslå den udpegede forhandlingsleder, Lars Løkke Rasmussen, at midterpartiet Socialdemokratiet inviteres med i regeringsdannelsen, så en kommende regering måske kunne hedde V-R-S i mangel på samarbejdsmuligheder med Dansk Folkeparti. Dét ville da være nyskabende – om end måske utopisk i realpolitisk og -psykologisk forstand.

Nyskabende ville det også være, hvis nogle af de politikere, der ser ud til at kunne få skatteordførerskab, vil stå ved deres udtalelser om nødvendigheden for en bilafgiftsreform. Det er nemt i en valgkamp at love nye tider og ændrede forhold. Sværere er det ofte at gennemføre det lovede, når befolkningens krydser er sat – vi ser i øjeblikket allerede en del retræter på valgløfterne, især fra det storsejrende DF, der endnu ikke har vist lyst til at tage ansvar i en regeringsdannelse.

En regeringsdannelse ser ikke dagens lys inden deadline på denne uges fagblad. Vi håber på det bedste udfald for autobranchen, især set med skatte- og finanspolitiske øjne. En bilafgiftsreform er tiltrængt og blev desværre ikke udført af den nu afgåede SR-regering, til trods for at det stod i regeringsgrundlaget.

Med denne 24. udgave af Motor-magasinet i år holder autobranchens uafhængige fagblad, vanen tro, sommerpause i juli. Vi er tilbage igen med friske nyheder i nr. 25, som udkommer fredag den 7. august. På netavisen udkommer det sidste daglige nyhedsbrev inden ferien den 29. juni – vi er tilbage på nettet med otte daglige nyheder og nyhedsbrev den 30. juli.

Rigtig god sommer til hele autobranchen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141