23948sdkhjf

Bilforhandlere ønsker kun at taste ét sted

Nic. Christiansens onlinechef håber på samling i autobranchen omkring indtastede bildata.
ØNSKETÆNKNING - Vi har i branchen brug for kun ét indtastningssted, så man kunne håbe, at branchens online aktører fandt sammen om at løse denne opgave, hvilket selvfølgelig ville kræve, at man nåede til enighed om at efterleve et fælles setup.

Det mener Line Heimer, onlinechef hos Nic Christiansen Holding med de store bilforhandlerkæder Terminalen og Bayern Autogroup med en række nybilmærker og stort brugtbilsalg, i forbindelse med striden mellem Autouncle og eBay om retten til bildata, som vi har beskrevet i Motor-magasinet og her på sitet. Flere retssager finder sted mellem de to parter i disse dage.

AutoBranchen Danmark har meldt, at branchenforeningen støtter Autouncle i nu tre verserende retssager mod eBay i tvisten om, hvem der har ret til indtastede bildata og hvor. Den principielle kerne i de tre sager er, om en bilforhandler, der bruger Bilinfo til indtastning af en bilannonce, selv kan bestemme hvor og hvordan de indtastede data bliver brugt.

Hvis det lykkes for eBay at komme igennem med det ønskede forbud mod Autouncles hentning af data fra forhandlernes egne hjemmesider, kan det få konsekvenser for hovedparten af de danske bilforhandlere, anfører AutoBranchen Danmark, idet mere end 95 procent bruger det eBay-ejede Bilinfo-system til at taste deres biler ind i.

Udsigten til denne markedssituation huer ikke Nic. Christiansens onlinechef:

- Der er ingen tvivl om, at disse bildata er en vigtig forretning for eBay, der tilsyneladende vil tage patent på data og holde dem tæt på kroppen. Det er slet ikke i vores interesse som bilforhandler at låse os kun til en kilde – jo flere kanaler at kunne markedsføre sig på, desto bedre. Der bliver brugt rigtig meget tid og mange kræfter fra vores ansatte på at indtaste salgsbiler. Vi burde kunne nøjes med at taste ét sted, uanset hvilken platform man bruger, siger Line Heimer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078