23948sdkhjf

SF: Familie-elbiler skal være uden afgifter - ikke Tesla

Det nuværende afgiftssystem betyder ifølge bilimportører, at rige danskere kan købe luksusbiler med kæmperabat.
BILSALG - Det er ikke sikkert, at luksus-elbiler i fremtiden skal være uden afgift.

Det siger SF's skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, efter at det ifølge De Danske Bilimportører primært er velhavende danskere, der udnytter afgiftsfriheden på elbiler til at skifte deres i forvejen store benzinbiler ud med luksus-elbilen Tesla.

- I første omgang har det været det vigtigste at få gang i elbilsalget herhjemme, hvor vi for eksempel er langt efter Norge, siger Lisbeth Bech Poulsen til Ritzau

- Vi skal have et system, der bliver ved med at sætte skub i elbilsalget, men som på sigt også differentierer mellem forskellige elbilers værdi.

Hver tredje elbil på de danske veje er en Tesla-model, der, hvis den ikke var afgiftsfritaget, ville koste mellem 1,5-2,5 millioner kroner, skrev Jyllands-Posten torsdag.

I de første fire måneder af i år er der solgt 282 Teslaer i Danmark, mens der de seneste 12 måneder er solgt 616 styk af den særlige Model S, skriver Jyllands-Posten. Dermed udgør Tesla 36 procent af det samlede salg af elbiler i Danmark.

Prisen på en Tesla ligger i Danmark mellem 623.000 og 875.000 kroner. Dermed sparer køberen i gennemsnit en registreringsafgift på godt 1,2 millioner kroner for hver eneste Tesla-elbil.

- Vi vil rigtig gerne være med til at lave en omlægning inden for det nuværende afgiftssystem, så vi kan sikre flere elbiler på markedet, siger SF-ordføreren.

- Det kunne fint være en trappemodel, hvor man tager hensyn til værdien af bilen, så man forfordeler mindre familiebiler og i mindre grad Tesla.

Den nuværende ordning om afgiftsfritagelse af el-biler og brintbiler løber kun frem til udgangen af i år og er finansieret med penge på finansloven.

En langsigtet ordning inden for afgiftssystemet er dermed udskudt til den anden side af folketingsvalget.

Ifølge beregninger fra De Danske Bilimportører er statskassen "gået glip af" afgifter på 760 millioner kroner det seneste år, fordi danskere har købt en Tesla i stedet for en afgiftsbelagt bil.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266