23948sdkhjf

Afsløring: Reform om bilafgifter vedtages i dag

Motor-magasinet er kommet i besiddelse af lovforslaget, hvor bilers farve, nummerplade og placeringen brændstofpåfyldning får indflydelse på afgiften.
REFORM I dag – 1. april – har regeringen skaffet flertal for den længe ventede reform af bilafgifterne. Forslaget ventes vedtaget og præsenteret senere i dag. Reformen indebærer kraftige nedsættelser af bilers registreringsafgift og hel sværm af forskellige overgangsordninger.
Motor-magasinet er kommet i besiddelse af et lækket lovudkast, som afslører, at fra 1. april 2016 til 1. april 2020 sænkes afgiften for nyindkøbte røde biler med 100 procent, så deres afgift bliver på 80 procent. Blå biler får i samme periode afgiften nedsat med 80 procent.
Biler med andre farver nyder først godt af afgiftsnedsættelsen i 2020. Dog gælder det, at disse biler med brændstofpåfyldning i venstre side af bilen kan se frem til en 20 procent nedsættelse af afgiften i perioden frem til 1. april 2020.

Forbogstaver på nummerplader
Af hensyn til autobranchens udtalte ønske om en teknisk baseret afgift, fremgår det af lovforslaget, at biler med monteret DAB-radioer får en yderligere afgiftsnedsættelse på 33 procent. Motor-magasinet erfarer, at De Konservative havde stillet krav om, at forudsætningen er, at radioen er forudindstillet til stationen Radio 24/7.
Motor-magasinet erfarer desuden, at der har indsneget sig en enkelt knast i forhandlingerne, idet Venstre har ønsket, at biler med nummerplader med begyndelsesbogstav VK skulle nyde godt af en 100 procents afgiftsnedsættelse allerede fra i dag 1. april, mens repræsentanter fra regeringspartierne til gengæld forlangte det samme for nummerplader startende med SR.
Hverken skatteminister Benny Engelbrecht (S) eller ordførerne fra oppositionen ønsker at udtale sig i sagen, som et bredt, politisk flertal, er blevet enige om.

Kilde: Aprilsnar

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.145