23948sdkhjf

Volvo vil bygge fabrik i USA

Volvo vil bruge 3-4 milliarder kroner på til at bygge sin første samlefabrik i USA. Produktionen skal efter planen begynde i 2018.
BILPRODUKTION Volvo Cars er i forhandlinger med flere amerikanske stater om placeringen af bilproducentens første samlefabrik i USA. Ifølge administrerende direktør Hakan Samuelsson vil annoncere en placering inden for få uger. Produktionen skal efter planen begynde i 2018, skriver Automotive News.

- Volvo Cars kan ikke hævde at være en sand global bilproducent uden en industriel tilstedeværelse i USA. USA er en helt afgørende del af vores globale transformation, siger direktøren.

Volvo Cars blev i 1999 overtaget af Ford Motor Company, som i 2010 solgte personbilsfabrikanten til den kinesiske bilkoncern Zhejiang Geely. De nye, kinesiske ejere har optrappet investeringer i nye modeller og nye produktionsenheder – blandt andet med tilføjelsen af to fabrikker i Kina.

Den nye fabrik i USA skal hjælpe Volvo med at opnå målet med at sælge 100.000 biler i USA om året. I dag ligger salget på 56.366 – en voldsom tilbagegang i forhold til 2007, hvor salget nåede 106.213. På verdensplan sælger den svensk/kinesiske producent 466.000 biler, hvilket er en stigning på 9 procent i forhold til året før. Væksten er primært sket på det kinesiske marked.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141