23948sdkhjf

Ajour med de udenlandske nyheder

Læs blandt andet om, at Volvo ændrer sin internationale ledelse, Audi og Mercedes truer BMW's position som bedst sælgende premiummærke og VW, der gearer ned i Rusland.
Aktiestrid bilagt
TILBAGEKØB Striden mellem aktionæraktivisten Harry J. Wilson og den amerikanske autogigant GM er bilagt. Det sker efter General Motors vil købe egne aktier tilbage for 5 milliarder dollar inden udgangen af 2016. Samtidig afstår aktionæraktivist Harry J. Wilson fra at kræve plads i General Motors’ bestyrelse, skriver Bloomberg News. Harry J. Wilson, der samarbejdede med fire hedgefonde med lige over 2 pct. af aktiekapitalen, havde oprindeligt krævet sæde i bestyrelsen samt et tilbagekøbsprogram på 8 milliarder dollar. Med tilbagekøbet er striden mellem General Motors og Wilson endt i et kompromis.

VW gearer ned i Rusland
NEDSKÆRING Krisen i den russiske økonomi får Volkswagen til at reducere antallet af skiftehold og afskediger i den forbindelse mindst 150 medarbejdere på sin russiske bilfabrik i Kaluga. Anlægget skal producere fire dage om ugen fra april til juli i år, mens der antallet af skift vil falde fra tre til to. Den tyske producent vil dog fortsat som planmæssigt opføre en motorfabrik, og et storlager for autodele - Det russiske marked har stadig et betydeligt vækstpotentiale på lang sigt,” lyder det i en erklæring fra VW.

BMW truet som premiumduks
BILSALG BMW er på vej til at miste sin position verdens bedst sælgende premium-brand. Audi og Mercedes hævder begge, at de vil overhale BMW inden udgangen af dette årti. Audi har således solgt mere end BMW i årets to første måneder, mens Mercedes ligeledes melder om kraftig vækst i bilsalget. Analyseinstituttet IHS Automotive vurderer, at der i år vil blive solgt 1,82 millioner biler verdens over med et BMW-logo, mens Audi bider dem i haserne med et estimeret salg på 1,7 millioner og Mercedes-Benz på 1,6 millioner.

Toyota vil bygge fabrik i Mexico
COROLLA Toyota Motor Corp er ved at færdiggøre planer for sin første samlefabrik til personbiler i Mexico. Planerne ventes at blive godkendt af bestyrelsen i næste måned. Anlægget skal producere Toyota Corolla Sedan og produktionen kan påbegyndes i 2019. Anlægsudgifterne ventes at blive på omkring en milliard dollars eller små otte milliarder kroner.

Volvo ændrer i ledelsen
Organisation Volvo Cars gennemfører en række store ændringer i den øverste ledelse. Der bliver tale om en forenklet forenklet organisationsstruktur med tre nye forretningsområder – Amerika, Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) og Asien. Hver region vil blive ledet af en senior vice president. Region Amerika skal ledes af Lex Kerssemakers, Asien skal Lars Danielson tage sig af, mens EMEA-regionen får Anders Gustafsson i spidsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109