23948sdkhjf

Projekt fra Silkeborg skaber flere praktikpladsaftaler

22 grundforløbselever har opnået en praktikplads gennem syv modne mænds opsøgende arbejde.
UDDANNELSE Det har givet pote, at en lille, men enormt ihærdig, flok rutinerede vognmalere gennem det seneste år har lavet opsøgende arbejde. 22 elever fra grundforløbet har opnået en praktikplads, men arbejdet er ikke slut endnu.

En gruppe på syv modne mænd har således allerede besøgt 160 autolakeringsværksteder i Danmark, der er godkendt til at have elever i praktik, men der skal mere til. De skal nemlig rundt og besøge samtlige autolakeringsværksteder og have en snak med dem om de muligheder, de som virksomhed har for at få en elev i praktik. Det er nemlig ikke enten eller, som mange kunne tro. Det er nu muligt at få en elev i delaftale eller restlæreaftale – ud over den helt ordinære praktikpladsperiode, som mange dog fortsat benytter.

Et projekt med mening

I spidsen for gruppen står tidligere faglærer og uddannelsesleder på vognmaleruddannelsen i Silkeborg, Peter Kallestrup, på opfordring fra både Teknisk Skole Silkeborg og Autobranchen. Han er 63 år og gik i 2014 på pension, men er glad for fortsat at være en del af vognmalerbranchen og for at møde mestrene ude i landet.

- Besøgene har været meget positive, og det er godt at få en snak med folk derude. Mange er interesserede i at få en elev i praktik, og det kan vi heldigvis hjælpe med, fortæller Peter Kallestrup fra landevejen.

Tilbage i 2013/14 ansøgte man midler fra AUB til at starte projektet og fik bevilliget 320.000 kr. De penge er gået til udgifter til de syv opsøgende medarbejdere, der har arbejdet deltid det seneste år. Lige nu afventer man svar fra AUB, efter man har ansøgt om at få forlænget projektperioden, så det næste kuld grundforløbselever på vognmaleruddannelsen i Silkeborg også får samme mulighed.

Et vigtigt element

Den opsøgende gruppe har oplevet at have en god dialog med mestre rundt om i landet. Og netop dialogen mellem skole, praktiksted og elev er enorm vigtig, når man har et vekseluddannelsesprincip i erhvervsuddannelsen, da eleven bruger lige store dele af sin tid hos virksomheden og på skolen. Og for at alle parter kan få det bedste ud af en praktikperiode, er det vigtigt, at alle er klar over, hvad der arbejdes med de respektive steder, og hvordan det foregår, lyder det fra gruppen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109