23948sdkhjf

Seek4Cars støtter Autouncle

Der er støtte til Autouncle i konflikten Bilmarkedet ApS/eBay fra hjemmeside-producenten og portalen for især de frie værksteder, Seek4Cars, der fik afvist et fogedforbud omkring netcrawling.
De mindre værksteder, der typisk er organiseret i de frie værksteders brancheforening CAD, og som oftest er med i diverse grossist-værkstedskæder, har brug for et site som søgemaskinen Autouncle. Det mener hjemmeside-producenten og bilportalen Seek4cars.

Støtten fra Seek4Cars til Autouncle kommer efter, at landsretten i Viborg har nedlagt fogedforbud mod, at Autouncle må hente bilsalgs-data fra Bil Markedets hjemmesider, der blandt andet omfatter Bilbasen og dba.dk.

Autouncle har anmodet om få kæret fogedforbudet til Højesteret. En civilretssag skal desuden afgøre, hvem der har ophavsret til de indtastede data: Tilhører de bilforhandlerne, der har taget fotos og indtastet data i Bilmarkedets system Bilinfo, eller tilhører retten til disse data Bilmarkedet, fordi man her har beriget disse data med yderligere oplysninger, som virksomheden har fået landsrettens ord for at have gjort.

Data skal være frie

Fra Seek4Cars siger direktør Kim Espersen, at såvel Seek4Cars som de små bilforhandlere har en interesse i, at der er steder hvor branchen kan få deres annoncer profileret gratis, som via Autouncle.

- Når bilforhandlerne opretter deres biler hos os, så leverer vi let og elegant – og helt gratis – data på bilerne til forhandlernes egen hjemmeside i vores system, samt på deres eventuelle værkstedskædes hjemmeside og Seek4Cars-portalen, samt andre portaler der ønsker at hente data fra os, og dermed også til Autouncle. Vi har altid sagt, at data omkring biler skal være frit tilgængelige, og dem der har oprettet annoncerne, har ophavsretten.

- Vi har altid indsamlet data fra flere steder, hvor de findes frit tilgængeligt, og hvor vi mener, at data tilhører forhandleren, samt at forhandleren bekræfter sin ejendomsret på data, som denne selv opretter, og samtidig udøver en aktiv indsats for at tilvejebringe.

- Alt dette skal gøre det let for bilforhandlerne, så data ikke skal indtastes to gange. Disse bildata er generelle og standard for det pågældende mærke, model og variant og er i forvejen tilgængelige i mange offentlige registrere, forklarer Kim Espersen.

Han understreger, at han finder det helt klart, at hvis der er tale om berigede data, kan dette ændre forholdet omkring ejerskabet til disse yderlige data på salgsbilerne.

Afklaring påkrævet

Seek4Cars leveret hjemmesider til bilforhandlere og værksteder i samarbejde med brancheforeningen CAD og værkstedskæderne Automester, Mesterbiler, Din Bilpartner, Hella Service Partner, Mekonomen AutoTeknik, MekoPartner og AutoPlus.

Kim Espersen understreger desuden, at Seek4Cars ikke har ambitioner om at sælge store it-værktøjsløsninger til autoriserede forhandlere, som både Bilmarkedet/Bilinfo og Biltorvet/Autodesktop gør.

- De mindre værksteder kan ikke bruge tusindvis af kroner på at købe it og annoncering, men har brug for simple systemer, der understøtter deres forretning med salg af få biler, samt muligheden for at annoncere andre produkter samtidigt. Derfor har disse virksomheder også brug for at kunne annoncere deres biler og andet til salg frit på nettet.

- Autobranchen er nødt til at få en afklaring om ophavsretten til data. Da seek4cars ikke lever af at drive brugtbilsportal, kan man nok ikke drage direkte paralleller i vores og Autouncles sag mod Bilmarkedet/eBay, siger Kim Espersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078