23948sdkhjf

Golf i front mellem de små

VW Golf fører i mellemklassen i år, men den nye Skoda Octavia overhaler og ligger nummer fem på top-20 i november.
Næsten 168.000 biler er der solgt til og med november måned herhjemme i år. Det er kun 2000 biler fra at slå rekorden fra 2011, der lyder på cirka 170.000 solgte nye biler.

Mikroklassen dominerer totalt med en markedsandel på 61,1 procent i år, med VW Up i front med syv procent af markedet. I rækken af mikro- og småbiler blander kun VW Golf sig på listen år til dato med en plads som nummer 10 (se boks). Mellemklasse 1, kaldet Golfklassen, tæller 17,4 procent af det samlede salg i år, hvilket er en fremgang på knap to procent i forhold til samme periode sidste år.

Mellemklasse to, med BMW3-serie, er gået tilbage fra 12,2 procent til ni procent, mens stor klasse og luksusklassen, med henholdsvis Mercedes-Benz E-klasse og CLS, holder sig på cirka 1,6 og 0,1 procent af salget.

Også sportsklassen holder sig status quo på 01 procent, mens MPV-klassen går tilbage fra 8,7 procent til 7,3 procent. Elbilklassen har i årets første 11 måneder blot solgt 92 styk og holder sig dermed på 0,3 procent af salget, hvilket var samme niveau sidste år.

Stabilisering i lastbiler

15.896 nye personbiler kom ud på vejene i november i år, og det var 2,7 procent mindre end i samme måned sidste år. Salget af varebiler faldt med beskedne 0,9 procent hvorimod indregistreringen af nye lastbiler steg med hele 63,7 procent sammenlignet med november 2012.

- Lastbilmarkedet har haft det endog meget svært igennem flere år. Vi har i de seneste måneder oplevet en betydelig fremgang, og det er der grund til at glæde sig over. Vi skal dog nok ind i det nye år, før vi kan sige om det er den stabilisering, som vi længe har ventet på, for der er ikke tvivl om, at de nye EU-standarder, der træder i kraft ved årsskiftet også påvirker markedet for tiden, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Se segmenttal fra DBI Klik her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078