23948sdkhjf

Mangel på større familiebiler

Det er for besværligt, dyrt og usikkert for mange bilforhandlere at importere biler fra eksempelvis Tyskland. Derfor bliver der mangel på de efterspurgte større brugte familiebiler, fordi der leases færre herhjemme, og fordi leasingselskaberne i højere grad er begyndt at sende de veludstyrede firmabiler ud af landet. Det får allerede nu priserne til at stige på disse typer biler, vurderer BilBasen.

- Det er som en lotteriseddel for især mange små bilforhandlere at importere brugtbiler. Store koncerner med erfaring, kan bedre gøre det. Men faktum er, at autobranchen herhjemme kommer til at mangle større, nyere brugtbiler, og at forbrugerne vil mærke prisstigninger, siger Jan Lang, markedsanalytiker på BilBasen.

Tidligere blev firmabilerne hovedsageligt sendt ud på brugtmarkedet omkring årsskiftet - tre år efter at firmaerne havde taget bilerne i brug. På grund af ændrede leasingregler bliver indkøb og afmelding af bilerne nu i højere grad fordelt over hele året. Samtidig er der mangel på de større familiebiler, også fordi firmaerne i nogle år har været tilbageholdende med at indkøbe nye firmabiler.

I årene 2010-2012 blev der sendt mellem 15.000 og 25.000 brugte firmabiler på markedet omkring årsskiftet. I år kan tallet måske nærme sig 20.000 biler, men tallet kan blive en del lavere, vurderer BilBasen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078