23948sdkhjf

Øget plus til Borg

Borg Automotive koncernen erobrer fortsat nye kunder.
Den danske renoveringsvirksomhed, Borg Automotive A/S, hvor handelsselskabet Elstock er blandt datterselskaberne, nåede i 2012/2013 en omsætning på 448 millioner kroner. Det er en markant fremgang i forhold til forrige regnskabsår, hvor omsætningen blev 411 millioner.

Koncernens overskud voksede i samme periode fra 13 til 35 millioner kroner før skat, og adm. direktør siden 1. august, Lars Bugge, forventer, at den positive udvikling fortsætter, skriver Midtjyllands Avis.

- Vi kan ikke rigtig se nogle røde lamper foran os, siger Lars Bugge til avisen.

Borg laver blandt andet renovering af startere, generatorer, bremsecalipre og aircondition-kompressorer samt nu også egr-ventiler, der er kommet til som seneste nye forretningsområde.

-Re-fabrikationsmarkedet er i vækst, og det er der fordi, at der er økonomi i re-fabrikation, fastslår Lars Bugge.

Han tilskriver derudover fremgangen, at det er lykkedes at erobre nye markeder, at man er lykkedes med at introducere nye produkter samt at de nye kunder i høj grad har taget Borg-koncernens nye produkter til sig. Lars Bugge fortæller, at man har rigtig godt fat i lande som Frankrig og England.

- Og så har vi vundet en række nye kunder i flere forskellige lande i Sydeuropa, siger direktøren.

Samtidig med den stærke vækst på kerneforretningen er 2012/2013-resultatet præget af engangsomkostninger på ni millioner kroner, som hænger sammen med lukningen af en fabrik i Polen samt nedskrivninger på fabriksbygninger i Slovakiet, hvor man tidligere har lukket et produktionssted.

Til gengæld er datterselskabet Elstock gået frem fra 32 til 45 millioner kroner i indtjening før skat.

Borg Automotive, som har hovedsæde i Silkeborg, og som ejes af 63-årige Søren Toft-Jensen, har en egenkapital på 115 millioner kroner.

Stor efterspørgsel

Under overskriften "Dansk koncern spinder guld på bilreservedele" skriver Børsen om samme regnskab fra familieejede Borg Automotive, som i dag er en af de tre største europæiske aktører inden for miljøvenlig refabrikation af brugte bilkomponenter.

- Vi mærker en generel stor efterspørgsel på vores produkter, og i kraft af et godt setup vinder vi også markedsandele, siger bestyrelsesforman Lars Aagaard, der er koncerndirektør i Grundfos, til avisen.

Forventningerne er, at Borg skal fordoble omsætningen i løbet af de næste fem år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095