23948sdkhjf

Mange nye tiltag fra SKAD

Karrosseribranchens organisation tilbyder blandt andet en ny lederuddannelse og har indgået en samarbejdsaftale med Europcar om dagsleje af kundebiler.
Der var masser af ny viden at hente, da SKAD forleden afviklede to medlemsmøder på Sjælland og i Jylland. Blandt andet om at SKAD og Würth genoptager SKAD-skolen inden for karrosseri-teknik, samt at SKADs arbejdsgiverforening og Ledernes Fagforening, som lidt af et særsyn, indgår et samarbejde om certificerede lederkurser til SKADs medlemsvirksomheder med SVU tilskud. Disse lederkurser kan blandt andet være gode at benytte ved opgradering af mekanikere til værkførere, til forhandlingsteknik og såmænd også til ledelse af eget arbejde i dagligdagen som værkstedsindehaver.

SKAD-direktør Thomas Krebs indledte aftenen med netop at tale om ledelse i forhold til ansættelse og afskedigelse. Herunder om forskellen på timelønnet-, funktionær-, funktionærlignende ansættelse. Han mindede om, at hvis der ved en kontrol ikke forefindes kontrakt med de ansatte, så koster det 10.000 kroner i bøde. Minimumløn ifølge overenskomsten siger 112,30 kroner i timen, derover forhandles lokalt.

- Mange begår den fejl at ansætte svende direkte som funktionærer i stedet for timelønnet. SKAD medlemmer bør altid forhøre sig hos sekretariatet, hvad der er bedst for lige netop en arbejdsgiver. SKAD er med i DA via SAMA (Sammenslutning af mindre arbejdsgiverforeninger), og det er godt i forbindelse med overenskomstforhandlinger og retningslinjer, sagde Thomas Krebs.

- Vi ser typisk, at opsigelser sker i vrede, og det kan have store konsekvenser. Også ved konflikter er det godt altid at have en skriftlig, udleveret personalepolitik, for at sikre klare regler på arbejdspladsen, hvilket stiller en arbejdsgiver væsentligt bedre konfliktsituationer. SMS’er har opnået juridisk værdi – så får I en sms med "jeg er syg", kan I trygt svare "du er fyret" – under de rette omstændigheder, sagde Thomas Krebs blandt andet.

Han ser desuden mange alkohol-sager. Og så mener han, at det skader et ungt menneske at fastholde ham eller hende i en uddannelse, den ansatte ikke kan, eller vil, bestride.

- Vær konsekvent, også i samarbejdet med de tekniske skoler. Skriv oplevede problemer med personalet og elever ned med dato som dokumentation. Men vær ikke bange for at tage unge ind, for vi går stor arbejdsløshed i møde. Vi skal huske at uddanne medarbejdere, sagde Thomas Krebs.

Han mindede de fremmødte om, at der kan søges penge til efteruddannelse af personale fra SKAD’s Kompetencefond, oprettet i samarbejde med Dansk Metal.

Offensive dokumenter

På SKAD-nettet ligger nu en nyskabt, interaktiv avanceberegner, som medlemsværkstederne kan bruge til at beregne, om der tjenes penge på en skade, og hvor et eventuelt tab findes. Bruger man beregneren løbende, så kan man hurtigt skabe sig overblik over økonomien ved det enkelte forsikringsselskab, hvilket kan anvendes til individuelle forhandlinger.

SKAD har desuden fremstillet et dokument med præcise svejseanvisninger for alle bilmærker, som er til rådighed for alle SKAD medlemmer. Og så mindede Thomas Krebs om SKADs modstandsvejsningsfolder, lavet ud fra to ISO normer, Ohms Lov og et hollandsk studie. Folderen bruges, ifølge SKAD-direktøren, nu bredt i branchen.

En SKAD Limvejledning er på vej. I foregangslandet Tyskland bruges nu kun Eurogarant-godkendt lim i skadesarbejdet.

Typiske fejl set i skadesarbejde er, at pladesmeden borer i underliggende dele, hvilket skaber problemer med modstandssvejsning, da der ved modstandssvejsning ikke tilføres yderligere materiale, men hvor bestående materiale smelter og løber sammen. Mangler der materiale i den underliggende del, så holder svejsningen ikke korrekt.

Pension og billig billeje

Nyt i SKAD er også et samarbejde med Pension for Selvstændige med Danmarks laveste administrationsgebyr. En aftale med Europcar er indgået med lave lejepriser af kundebiler på dagsbasis, inklusive folie på bilen ved fem måneders leje – det kaster måske skadesarbejde af sig til SKAD-medlemmerne den anden vej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094