23948sdkhjf

Bornholmerbiler klar med nye tiltag

De autoriserede bilforhandlere på Bornholm satser på, at en række nye tiltag kan vende 21 procents fald i nybilsalget i 2009 til en fremgang på 15 procent i 2010.
De autoriserede bilforhandlere på Bornholm har selvfølgelig lige som andre mærket finanskrisen i det forgangne år. Selv om statistikken ikke er helt færdig, ser det ud til, at nybilsalget er faldet 21 procent i forhold til 2008. Det samlede salg af person- og varebiler ventes i 2009 at blive små 700, og det er 190 færre end i 2008. Det kan også mærkes på beskæftigelsen af både mekanikere og andet personale.

- Desværre går den udvikling hårdt ud over de unge, da der så ikke bliver indgået det antal lærekontrakter, der skal til, for at opfylde de unges ønsker. Dermed er der også risiko for, at uddannelsen ikke kan holdes på Bornholm, siger Erling Munk, som er koordinator i brancheklyngen "Bornholmerbiler", som består af syv autoriserede bilforhandlere, der tilsammen repræsenterer 13 bilmærker.

- Sammen med Bornholms Erhvervsskole arbejder vi målrettet på at skaffe flere lærepladser til de unge. Det er en vanskelig situation, da det jo bygger på en positiv tro på fremtiden: Hvornår får bornholmerne lyst til at købe flere biler? Hvornår er der så meget mere arbejde, at vi hver især kan beskæftige en lærling mere, spørger Erling Munk.

– Vi ved også, at flere mekanikere er på vej mod efterløn eller pension. Så noget må der gerne ske, så vi hurtigst muligt får vendt udviklingen, tilføjer han.

Ny hjemmeside

For at sætte lidt mere gang i bilsalget har Bornholmerbiler netop besluttet at styrke samarbejdet og markedsføre sig målrettet gennem deres fælles hjemmeside: bornholmerbiler.dk.

Hjemmesiden er ikke ny, men er nu under nyudvikling. Her samles alle brugte biler fra forhandlerne på en fælles side, så købere på Bornholm lettere kan danne sig et overblik på, hvad der er til salg på øen, frem for at søge andre stedet i landet. Her vil man også kunne læse om fælles nyheder, kampagner og åbent hus arrangementer. Desuden kan man på siden finde nyheder fra de enkelte forhandler – for eksempel om de kommende nytårsshows.

Flere gode ideer

Idémanden bag den nye hjemmeside er Michael Thomsen fra Autohuset. Hjemmesiden ventes at være klar omkring 1. februar, oplyser Erling Munk, som lover at alle bilister på Bornholm kan glæde sig til flere nye tiltag. Forhandlerne er faktisk fyldt med gode ideer, og ved fælles hjælp kan mange at ideerne realiseres.

- Vi er for eksempel i gang med at etablere en weekend-nødtjeneste til sommer. Den henvender sig ikke mindst til de mange gæster, som gerne skulle komme hjem med en god oplevelse fra Bornholm. Med en fælles nødtjeneste i sommerweekenderne kan vi måske være med til, at en familie får den service, den er brug for, og det er til fælles gavn for os alle sammen, siger han.

.- Med et lidt større bilsalg og en række nye ideer til ekstra tiltag regner vi med løbende at udvikle Bornholmerbiler og dermed også sætte mere skub i vores værksteder. Så vil det sikkert også lykkes os at få ansat de ekstra lærlinge, som lige nu ikke aner deres levende råd, lyder de optimistiske ord fra Erling Munk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078