23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brugte el-biler holder prisen

Den nye elbilsafgift kan sætte strøm til brugtmarkedet for brugte elbiler. Men ifølge bilsalgsportalen biltorvet.dk betyder det ikke priserne nødvendigvis falder på de brugte elbiler.

Elbilsmarkedet kortsluttede, da der kom afgift på i 2016, og med den fordoblede afgift i 2017, blev det fuldkommen slået ihjel. Nu har politikerne så indset, at afgiften nok var for stor en betonklods for salget og har frosset afgiften på 2016-niveau.

I 2016 blev der ifølge bilstatistik.dk indregistreret godt 1000 brugte elbiler ud af et samlet brugtbilsmarked på en halv million biler. Dvs. elbilsbrugtmarkedet udgør 0,2 procent. Med andre ord, er markedet stendødt.

Nu har politikerne så vedtaget en afgiftsnedsættelse for at sætte strøm til salget.

Men regn dog ikke med at se priserne falde på de brugte elbiler. De fleste af dem er nemlig på den gamle afgift. Ud af 120 brugte elbiler på biltorvet.dk, er således kun seks biler fra 2017.

Alligevel vil der nok komme mere gang i det brugte elbilsmarked, vurderer journalist Bernt Kastberg fra biltorvet.dk.

”Hvis der kommer gang i nyvognssalget, vil det smitte af på brugtbilsmarkedet. De to markeder følges som regel ad. Men fordi udbuddet af brugte elbiler er ret småt, vil priserne nok ikke falde meget. På biltorvet.dk udgør elbilerne kun 0,3 procent af det samlede antal biler til salg på portalen,” oplyser han.

En god handel
Det bakkes op af Dansk Bilforhandler Union, DBFU, der repræsenterer en stor del af brugtbilsforhandlerne i Danmark.

”Det er ikke min umiddelbare vurdering, at det vil medføre faldende priser på de brugte elbiler. I perioden med den høje afgift, er der stort set ikke solgt elbiler på det danske marked,” minder direktør Karl-Ove Pedersen om.

Filialdirektør Mikael Christensen fra Bayern Motor Group i Aalborg, der har brugte elbiler som BMW i3 og BMW 330e liggende på lager, bekræfter tendensen. Her har bilhuset ingen planer om at sænke priserne.

”De står på den gamle afgift, så det er der ingen grund til. Nu følger vi i første omgang markedet, og ser om der kommer gang i nybilssalget.”oplyser han.

Det Elektriske Autohus, som udelukkende sælger el-biler, melder også, at de ikke tror, priserne falder.

”Men måske kommer der mere gang i markedet, fordi forbrugerne tænker, at nu sker der noget, og at man så kan gøre en god handel,” håber direktør Emil Sommer-Storstein, der har overlevet den sidste tids ørkenvandring ved at eksportere elbiler til udlandet.

Du kan tjekke markedet for brugte el-biler på biltorvet.dk ved at klikke her.

 

 

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047