23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tiguan har fået mundkurv

Biltorvet anmelder jævnligt biler. Denne gang har vi taget en tur i VW's nye skarptslebne Tiguan, der udmærker sig med tysthed fra motorrummet.

Den nye VW Tiguan har en tung arv at løfte, da den forrige model var utrolig populær. Tiguan nød godt af finanskrisen, hvor mange skiftede deres store SUV’er ud med en lidt mindre model. Tiguan kørte dog så godt og var så rummelig, at flere beholdt deres biler, selvom der kom flere penge mellem hænderne.

Nyeste Tiguan er utrolig flot skåret. Den følger den mere kantede designstil fra VW, som vi bl.a. kender fra Passat. Samtidig er bilen vokset og byder på imponerede plads både foran og ved bagsæderne. Kabinen byder på det bedste fra VW, og selvom det er lidt mere konservativt end nogle af konkurrenterne, så ser det faktisk rigtig godt ud. Sæder kan for nogen virke en smule hårde – men, de har god bredde og fornuftig støtte i siderne.

Vi har testet flere motorvarianter, og kendetegnende for alle er, at støjniveauet ved lande- og motorvejskørsel, er markant lavere end tidligere. Kigger vi på benzinmodellerne, så er basismotoren på 1,4 liter virkelig imponerende. De 150 hk gør det imponerende godt – specielt sammen med den 6-trins DSG gearkasse. Og du skal bestemt ikke være nervøs over, at motoren kun er på 1,4 liter. Den gør det formidabelt.

Rent køredynamisk står det bestemt heller ikke skidt til for Tiguan. Faktisk vil jeg påstå, at den i styretøjet er en af de mest kontakte mellemklasse SUV’er på markedet. Undervognen er ligeledes fremragende sat op, om end til den lidt mere sporty side. Du har ved alle modeller mulighed for at tilvælge firehjulstræk, og lad mig sige det sådan, at det er ikke en nødvendighed, men det giver en ekstra sikkerhed. Merprisen er 40.000,-, hvilket selvfølgelig betyder noget for mange. Men, det er penge, der rent sikkerhedsmæssigt er givet godt ud.

Ganske interessant så har VW valgt at ...

Læs resten af bilanmeldelsen på biltorvet.dk her.

 

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047