23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Det søger bilkøberne på

Biltorvet har kigget lidt nærmere på, hvad bilkøberne søger på, når de skal finde deres nye bil

Danskerne er ret begejstrede for at købe brugt bil, og der sælges i omegnen af 220.000 styk hvert år. Dette tal ligger forholdsvis stabilt, og har gjort det de seneste år. En stor del af disse biler sælges via biltorvet.dk, som er landets største markedsplads for handel med nyere brugte biler, og hos Biltorvet har man kigget nærmere på, hvad brugerne reelt søger på, når de skal finde frem til deres kommende bil.

Den sorte magi

Der er tale om søgninger foretaget på biltorvet.dk i løbet af det første kvartal af 2016, og de afslører ikke overraskende, at danskerne er ganske konservative, når de indtaster deres søgekriterier. Der bliver ikke i stor stil søgt på eksempelvis grønne eller gule biler, når bilkøberne laver deres research. I stedet er kunderne meget målrettede, og det er de klassiske farver som sort og hvid, der oftest søges på, hvilket også stemmer godt overens med, hvilket farver de fleste i sidste ende køber bil i.

"Man kan vælge at se sådan på det, at danskerne tilsyneladende er en smule konservative i forhold til farven, når de er på udkig efter en ny bil, men man kan bestemt også godt sige, at danskerne bare tænker sig om, og tænker skridtet videre. Nemlig at bilen også på et tidspunkt skal kunne sælges videre, og her er det altså bare nemmere at sælge en sort bil end en gul," siger biløkonom Jakob Krogsgaard, der er konsulent hos Biltorvet A/S.

Danskerne har bevaret interessen

Hvis vi flytter os væk fra farverne og i stedet kigger lidt på, hvilke mærker og modeller der oftest søges på, så er der godt nyt for Volkswagen. Danskerne har nemlig på ingen måde mistet interessen for Volkswagen på trods af den så omtalte diesel skandale. Den mest søgte model er VW Golf efterfulgt af VW Passat, mens Volkswagen Group også kører ind på tredjepladsen med Audi A4. Danskerne er altså stadig i høj grad interesseret i at investere i de tyske giganter på brugtbilsmarkedet.

"Vi lavede fornyligt en undersøgelse, der viste, at de populære modeller fra Volkswagen havde mistet terræn i forhold til salget af brugte biler på biltorvet.dk. De var ikke længere de mest solgte modeller, men disse tal viser da i hvert fald, at interessen stadig er der, og det er nok blot et spørgsmål om tiden, før end VW Golf endnu en gang er den mest solgte model på biltorvet.dk," siger Jakob Krogsgaard.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.064